Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

ГУРБАНОВ Сейфаддин Алі огли

Народився 19 жовтня 1962 року у с.Сягут, Іллічівського району, Нахічеванської обл., Азербайджан.

Освіта вища. У 1989 році закінчив з відзнакою відділення скульптури Харківського художньо-промислового інституту.

Має вчене звання: доцент.

Трудову діяльність розпочав у 1989 році як викладач кафедри скульптури Харківського художньо-промислового інституту. У 1991 році стажувався у Санкт-Петербурзькій Академії мистецтв.

З 2000 по 2003 рік - головний скульптор ПП «Східно-Українська Академія Бізнесу».

З 2003 по 2005 рік – головний скульптор ПП «Східно-європейський центр інновацій».

З 2005 по 2008 рік - головний скульптор ПП «Східно-Українська Академія Бізнесу».

№ 2008 року по теперішній час – завідувач кафедри скульптури Харківської державної академії дизайну і мистецтв.

Нагороджений Почесною відзнакою Харківської обласної ради «Слобожанська слава», Міжнародним орденом «Свята Софія», Орденом маршала Жукова, Міжнародною нагородою «Сократ», Університет Оксфорд, Британія.

Має Почесне звання Заслужений художник України, Народний художник України. Лауреат регіонального рейтингу «Харків’янин року», лауреат Всеукраїнського рейтингу «Ділова людина України».

Автор багатьох високохудожніх творів, що здобули визнання громадськості, серед яких «Скрипаль на даху», «Перша вчителька», «Олександр Невський», «Генріх Семирадський», «Чорнобильцям», Пам’ятник Т.Г.Шевченку у м.Балаклія, та ін.