Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

ГУЛИЙ Іван Михайлович

(1940-2013)

Народився 26 червня 1940 року у с.Сосновка Красноградського району Харківської області.

Освіта вища. У 1987 році закінчив Харківський сільськогосподарський інститут ім..В.В.Докучаєва за спеціальністю агрономія.

Трудову діяльність розпочав у 1955 році рядовим колгоспу «Перше травня» Красноградського району Харківської області.

З 1959 по 1963 рік – тракторист колгоспу «Перше травня» Красноградського району Харківської області.

З 1964 по 1966 рік – бригадир комплексної бригади колгоспу «Перше травня » Красноградського району Харківської області.

З 1967 по 1970 рік – механік по тракторним процесам у тваринництві колгоспу «Перше травня» Красноградського району Харківської області.

З 1970 по 1972 рік – студент Полтавського сільськогосподарського технікуму підготовки керівних кадрів колгоспів і радгоспів.

З 1972 по 1974 рік – бригадир тракторної бригади колгоспу «Перше травня» Красноградського району Харківської області.

З 1974 по 1977 рік – заступник голови колгоспу «Перше травня» Красноградського району Харківської області.

З 1977 по 2000 рік – голова колгоспу «ХХ партз’їзд» Красноградського району Харківської області.

З 2000 року – генеральний директор ПАОП «Промінь» Красноградського району Харківської області.

Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

У 2009 році І.М.Гулому присвоєне звання Герой України.