Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

ХВИСЮК Микола Іванович

Народився 19 січня 1934 року у с. Ворцевичи Іванівського району Брестської області.

Освіта: повна вища, у 1959 році закінчив Вітебський державний медичний інститут за спеціальністю «Лікувальна справа».

Доктор медичних наук (1978 р.), професор (1979 р.).

Трудова діяльність:

1950 – 1953 рр. – учень Пінської фельдшерсько-акушерської школи, м. Пінськ;

1953 –1959 рр. – студент лікувального факультету Вітебського державного медичного інституту, м. Вітебськ;

1959 - 1962 рр. – головний лікар Брестського обласного кістково-туберкульозного санаторію «Домачево»;

1962 – 1965 – аспірант Українського інституту удосконалення лікарів, м. Харків;

1965 - 1970 рр. – асистент, доцент Українського інституту удосконалення лікарів, м. Харків

1970 - 1976 рр. – заступник директора з наукової роботи Харківського НДІ ортопедії та травматології імені проф. М.І.Сітенка, м. Харків;

1977 - 2004 рр. – ректор Харківської медичної академії післядипломної освіти Міністерства охорони здоров’я України, м. Харків;

2004 – 2007 рр. – завідувач кафедри Харківської медичної академії післядипломної освіти, м. Харків;

З 2006 р. - почесний ректор Харківської медичної академії післядипломної освіти, м. Харків;

2008 р. - по теперішній час - професор кафедри Харківської медичної академії післядипломної освіти, м. Харків.

Нагороди, почесні звання: Заслужений діяч науки і техніки України (1991 р.), орден «За трудові досягнення» IV ступеня (2000 р.), орден Дружби народів (1986 р.), орден Трудового Червоного Прапора (1976 р.), орден «За заслуги» ІІ ступеня (2001 р.), Подяка Президента України (1999 р.).

У складі Асоціації об’єдналися 387 рад різного рівня, що складає 98,4% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 17 об’єднаних територіальних громад