Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

ОЛЕШКО Олена Петрівна

ОЛЕШКО ОЛЕНА ПЕТРІВНА, народилася 23 жовтня 1945 р. у м. Миргород Полтавської області.

У 1969 р. закінчила Харківський педагогічний інститут (зараз - Харківський державний педагогічний університет ім. Г. Сковороди). Кваліфікація - вчитель математики з викладанням англійською мовою.

У 1994 р. закінчила Українську державну юридичну академію (зараз - Національна юридична академія України ім. Ярослава Мудрого). Спеціальність - правознавство, кваліфікація – юрист.

Трудова діяльність:

СШ № 47 м. Харкова, гідрометеорологічний технікум - викладач математики.

З 1984 по 2000 р. - органи виконавчої влади.

З 2002 р. - помічник народного депутата України.

25 листопада 2010 р. обрана першим заступником голови Харківської обласної ради.

Депутат Червонозаводської районної у м.Харкові ради чотирьох скликань.

Депутат Харківської міської ради V скликання.

31 жовтня 2010 обрана депутатом Харківської облради VI скликання.

Проживає в м. Харків.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад