Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

КОЛЕСНІКОВ Олександр Олександрович

КОЛЕСНІКОВ ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСАНДРОВИЧ, народився 30 серпня 1949 року у м. Котбус (Німеччина). Громадянин України.

У 1966 р. закінчив середню школу № 43 в м. Харкові. Одразу після школи пішов працювати електромонтером на Харківський машинобудівний завод «Серп і молот».

У 1968-1972 рр. працював техніком, інженером в Конструкторському бюро електроприладобудування в м. Харкові, в цей же час отримував вищу освіту.

У 1972 р. закінчив Харківський інститут радіоелектроніки за спеціальністю «електронні обчислювальні машини».

У 1972 р. був призваний до лав Радянської армії.

У 1973-1977 рр. працював інженером на виробництві

З 1977 р. працював на різних державних посадах, в тому числі – першим заступником голови Харківської обласної державної адміністрації (1997-1998 та 2000-2005 рр.), головою Полтавської обласної державної адміністрації (1998-1999 рр.).

У 2005-2006 рр. викладав на кафедрі менеджменту Харківського національного економічного університету.

У 2007-2009 рр. працював генеральним директором ВАТ «Лозівський ковальсько-механічний завод».

З вересня 2009 р. по липень працював генеральним директором ПуАТ «Харківський електротехнічний завод «Укрелектромаш». З 23.07.2013 р. - генеральний директор ТОВ "СКБ Укрелектромаш"

31 жовтня 2010 р. обраний депутатом Харківської обласної ради VI скликання.

Неодноразово обирався депутатом Червонозаводської районної Ради народних депутатів, а також депутатом Харківської міської Ради народних депутатів ХХІ скликання і депутатом Харківської обласної ради IV скликання.

Нагороджений медаллю «За трудову відмінність», орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, орденом «За заслуги» ІІ ступеня, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Місце проживання: м.Харків.