Артур Товмасян: Ми не залишимо громади сам на сам зі своїми проблемами

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Артур Товмасян підбив підсумки робочої зустрічі

голів районних рад, сільських, селищних, міських голів територіальних громад Харківської області з керівництвом області, керівниками правоохоронних та контролюючих структур регіону, яка була організована обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування.

«Ми створили комунікаційний майданчик, де вперше за всю історію існування обласної Асоціації органів місцевого самоврядування участь у нараді з громадами беруть керівники всіх правоохоронних та контролюючих органів. Такий був запит саме у громад, які наголошували на тому, що мають дифіцит комунікації з силовими структурами регіону, а питань накопичилось чимало. Впевнений, у подальшому наші зустрічі проходитимуть у такому ж форматі. Це дозволить більш оперативно реагувати на потреби громад. Люди мають розуміти, що вони не залишилися сам на сам зі своїми проблемами, ми завжди подамо руку допомоги», - сказав Артур Товмасян.


Під час наради розглянули питання щодо реалізації медичної реформи на місцях та невиплати медикам зарплати, дотримання законності у діяльності місцевих рад, питання забезпечення територіальної цілісності та безпеки, прозорого використання бюджетних коштів та дотримання фінансової дисципліни, ефективної взаємодії підрозділів ДСНС із місцевими радами.


Голова Пісочинської громади Олег Чернобай зазначив, що такі зустрічі для громад дуже важливі, саме так люди відчувають підтримку і можуть вирішити проблеми своїх територій.

«Найголовніше, що представники органів місцевого самоврядування та керівництво правоохоронних та контролюючих органів побачили один одного. Ми могли поспілкуватися, задати питання, які хвилюють кожну громаду. Побачили, як можна співпрацювати, щоб створити дійсно комфортні умови для наших мешканців громад, - сказав Олег Чернобай. - Впевнений, це тільки початок. Тому що всі питання неможливо обговорити на одній зустрічі. Після такої розмови, яка відбулася сьогодні, сподіваюся, буде сформований порядок денний наступних нарад вже за напрямками».

Голова Петропавлівської сільської ради Ольга Козирєва відзначила, що під час засідання вдалося зрушити проблеми, які не вирішувалися роками.

«Передовсім, хочу сказати слова вдячності Артуру Товмасяну. Минулого тижня він був у нашій громаді. Я озвучила проблеми, які необхідно вирішити. І вже сьогодні у ході засідання він підняв перед правоохоронними органами наше болюче питання. Я впевнена, що наша справа вирішиться у правовому полі», - сказала Ольга Козирєва.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...