Конкурс Програми розвитку ООН "Організаційний розвиток регіональних ОГС"

Даний конкурс спрямовано на регіональні організації громадянського суспільства, які зацікавлені у власному організаційному розвитку, володіють певним потенціалом і належним фундаментом для якісних перетворень та мають розуміння основ організаційного розвитку.

Передбачається, що підтримка, надана таким організаціям в рамках даного конкурсу, допоможе їм ефективно виконувати наступні функції:

• більш ефективно виконувати свою місію в сфері демократизації і прав людини, займаючи роль регіонального лідера в обраному напрямку роботи;

• мобілізувати місцеві ОГС на виконання спільних ініціатив і проектів, діючи за принципом «перший серед рівних» (не монополізуючи напрямки, а сприяючи рівному розвитку всіх партнерів);

• сприяти активному мережуванню організацій як на регіональному, міжрегіональному, так і на міжнародному рівнях за тематикою демократизації і прав людини і обміном досвіду в сфері організаційного розвитку;

• служити взірцем для регіональних ОГС в сфері організаційного розвитку і мотивувати їх приділяти належну увагу власному зростанню та становленню в цій сфері, надавати іншим регіональним ОГС консультації і поради щодо розбудови їх організаційних спроможностей;

• виконувати функції адміністрування малих грантів для регіональних ОГС (за потребою).

Нова Програма «Демократизація, права людини і розвиток громадянського суспільства в Україні» (2013-2016) впроваджується за фінансової підтримки Міністерства іноземних справ Данії ПРООН в Україні та базується на досягненнях попередньої «Програми розвитку громадянського суспільства» (2009-2012). Ця чотирирічна ініціатива впроваджується з 1 січня 2013 до 31 грудня 2016 року. Загальною метою Програми є посилення громадянського суспільства та сприяння у просуванні прав людини і демократичних цінностей. Одним з напрямків роботи Програми є сприяння становленню мережі ОГС – Регіональних Лідерів (далі – ОРЛ).

Відібрані організації отримають інституційний грант у розмірі, що не перевищує 650 000 грн., на цілі, в об’ємі і на умовах, що визначатимуться незалежною оцінкою їхніх організаційних спроможностей.

Кінцевий термін подачі заявок: 18 серпня 2013р, 23:59 за київським часом.

КРИТЕРІЇ ВІДПОВІДНОСТІ

До участі в цьому конкурсі запрошуються організації, котрі відповідають наступним базовим критеріям:
* Загальні:
>> Формально зареєстрована громадська організація (згідно реєстру неурядових організацій з кодом неприбутковості 005 та 006);
>> Мінімум 3 роки досвіду в сфері демократизації або прав людини, включаючи досвід розробки і управління проектами;
* Організаційні спроможності:
>> Наявність багаторічного стратегічного плану, який містить окреслений шлях розвитку організації, включаючи ключові пріоритети використання людських та фінансових ресурсів в майбутньому;
>> Наявність функціонуючої і прозорої управлінської структури і відповідних процедур;
>> Наявність офісного приміщення (орендованого або власного);

* Технічні спроможності:
Наявність команди щонайменше 3 співробітників з повною зайнятістю, які мають належний досвід і знання в сферах, що відображені в місії організації;
Принаймні 3 доведені історії успіху в сфері демократизації / прав людини;

Спроможності в сфері фінансового управління:
Наявність кваліфікованого бухгалтера для фінансового управління організацією;
Підтверджена позитивна фінансова історія.
Досвід адміністрування грантів (мікро-грантів) вважатиметься перевагою.
Надання копії останніх аудиторських висновків для підтвердженні спроможності в сфері фінансового управління вважатиметься перевагою.

ПОРЯДОК ПОДАННЯ ПРОПОЗИЦІЙ

Дане запрошення буде розміщено на веб-сайтах наступних організацій:
• ПРООН в Україні:
• Ресурсний центр ГУРТ:
• Портал організаційного розвитку: ngomarket.org.ua.

Пропозиції слід подавати українською мовою згідно вимог даного запрошення та форми заявки (Додаток І). Запрошення до участі у конкурсі та форму можна завантажити з вказаних Інтернет-сторінок або надіслати запит на адресу ел. пошти: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду . Повний текст запрошення і анкета знаходяться під цим оголошенням.

Пакет документів повинен складатись з:
1. Заповненої належним чином пропозиції з відповідними її додатками /в т.ч. організаційною діаграмою/ (заповненої на комп’ютері і надісланої в форматі Microsoft Word);
2. Копії статуту організації (PDF);
3. Копії свідоцтва про реєстрацію (PDF);
4. Копії стратегічного плану організації на майбутні роки (PDF);
5. Резюме трьох ключових співробітників організації та головного бухгалтера (PDF);
6. Копії висновку останнього аудиту організації (за наявності) (PDF).

Пропозиції потрібно надсилати на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду зазначивши «Запрошення до участі в конкурсі «Організаційний розвиток регіональних ОГС»» у лінійці «тема повідомлення».

Організації-пошукачі можуть звертатися до Програми «Демократизація, права людини і розвиток громадянського суспільства в Україні» за додатковою інформацією або запитаннями з метою уточнення умов і процедур подачі заявки. Для цього вони надсилають відповідний лист електронною поштою на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Програма буде періодично узагальнювати запитання і надаватиме письмові відповіді на сайті ПРООН (розмістив інформацію під оголошенням про конкурс) та на сторінці в соціальній мережі Facebook (у документі, прикріпленому до відповідного повідомлення).

Питання, що надходитимуть телефоном, факсом, або іншими засобами комунікації прийматися не будуть.

Заявки, надіслані на паперових носіях, або з порушенням вищезазначених вимог до електронних копій, розглядатися не будуть. Усі заявки повинні надійти до Проекту ПРООН не пізніше 23:59 в неділю, 18 серпня 2013. Заявки, що надійшли після зазначеного кінцевого терміну розглядатись не будуть.

Джерело : Програма розвитку ООН в Україні - Програма «Демократизація, права людини і розвиток громадянського суспільства в Україні»

Додатки : Оголошення, правила і АНКЕТА ( Оголошення, правила і анкета.docx, 214 Kb )

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)