Первомайська районна рада

Головна Довідник

64107  м. Первомайський, вул. Леніна,16. Тел. факс: (0-248) 3-24-22, E-mail.

Час вступу до Асоціації: 07 червня 2007 року.

У ПЕРВОМАЙСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДБУЛОСЬ ЕТНОГРАФІЧНЕ СВЯТО «ОЛЕКСІЇВСЬКА ФОРТЕЦЯ»

Етносвято «Олексіївська фортеця» відбулось у Первомайському районі Харківської області. Гостей, учасників та організаторів заходу привітали перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник голови облдержадміністрації Євген Савін, народний депутат України Дмитро Добкін та керівники району.

«Неймовірного масштабу дійство, яке не залишає жодного байдужим. Це наша історія, історія рідного краю. За три роки існування фестиваль набув популярності і тепер його підтримують Харківська обласна рада та обласна державна адміністрація. Переконана в тому, що «Олексіївська фортеця» має колосальний потенціал для розвитку туризму в нашому регіоні», - сказала Олена Олешко.

Під час свята усі бажаючі мали змогу ознайомитися зі старовинним побутом, подивитися на стародавні народні костюми, зброю. Родзинкою свята стала реконструкція козацьких боїв. Понад дві сотні козаків з різних регіонів України билися на шаблях. Крім того працював ярмарок, де можна було придбати вироби місцевих майстрів.

Завершилось свято концертом та феєрверком.

«Олексіївська фортеця» - етносвято, яке започатковане в 2011 р. та присвячене 280-річчю з дня заснування Української оборонної лінії.Основна мета свята – відтворення історичних подій і традицій Слобожанщини.

Новини Первомайського району

П'ятниця, 09 вересня 2016 22:05
Напередодні нового навчального року три учбові заклади району отримали нові покрівлі.   26 серпня в селах Закутнівка та Киселі, а також в селищі Біляївка
Субота, 15 червня 2013 18:01