Президент Асоціації - Сергій Чернов

Біографія

ЧЕРНОВ СЕРГІЙ ІВАНОВИЧ, народився 22 серпня 1961 року у м. Краснограді Красноградського району Харківської області. Громадянин України.

Освіта вища. Харківський інститут механізації та електрифікації сільського господарства ім. П. Василенка (інженер-механік). Харківська філія Української академії державного управління при Президентові України (магістр державного управління). Доктор наук з державного управління. Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого (юрист). Дійсний член Інженерної академії України.

Трудова діяльність:

з 1983 року по 1986 рік інженер, старший інженер на виробничому об'єднанні «Сортнасінняпром».

З 1986 року по 1990 рік провідний спеціаліст Агропромислового комітету області; з 1990 року по 1992 рік провідний, головний спеціаліст об'єднання «Агропромрада».

З 1992 року по 1994 рік головний спеціаліст Харківського обласного управління сільського господарства.

З 1994 року по 1997 рік начальник відділу по організації фермерських господарств облсільгоспуправління.

З 1997 року по 2001 рік заступник начальника Головного управління сільського господарства, начальник управління технічної політики.

З 2001 року по 2005 рік економічний радник голови обласної державної адміністрації.

З 2005 року по 2006 рік помічник-консультант Народного депутата України.

З 2006 по 2008 р. – заступник голови Харківської обласної ради V скликання.

З 2008 по 2010 р. – голова Харківської обласної ради V скликання.

25 листопада 2010 року обраний головою Харківської обласної ради VI скликання.

Громадська діяльність:

З 2008 р. - президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

Депутат Харківської обласної ради V скликання.

31 жовтня 2010 р. обраний депутатом Харківської обласної ради VI скликання по одномандатному мажоритарному округу №47 (Красноградський р-н).

У липні 2010 р. обраний президентом Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад».

У грудні 2010 р. обраний заступником голови Консультативної ради з питань місцевого самоврядування при Голові Верховної Ради України.

2011 - 2016 р.р. у складі делегації України в Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи, член Палати регіонів.

25 жовтня 2015 р. обраний депутатом Харківської обласної ради VII скликання.

З березня по жовтень 2016 року - Віце-Президент Палати регіонів Конгресу Ради Європи.

Представник України у Бюро CORLEAP (Конференції місцевих та регіональних влад країн Східного партнерства).

Заслужений працівник сільського господарства України. Нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеню. Почесний громадянин міста Харкова. Почесний громадянин Красноградщини.

Місце проживання: м. Харків.