Волонтери з Евросоюзу допомагатимуть у впровадженні на Борівщині нових проектів

9 січня Борівщину з робочим візитом відвідала представник Європейської Волонтерської Служби «SALTO» Анна Славічева.

Про мету її візиту до району розповів голова Борівської районної ради Євген Жук:
«В минулому році громадська організація «Агентство соціально-економічного розвитку Борівщини», створена Ресурсним центром районної ради, подала заявку до Європейської Волонтерської Служби на запрошення до співпраці волонтерів Євросоюзу. В районі вже працює волонтер Корпусу Миру США Блейклі Нефф, з його допомогою впроваджено кілька грантових проектів: у с. Підвисоке зроблено вуличне освітлення, в с. Піски-Радьківські в дитячому навчальному закладі та в школі замінили вікна на металопластикові, в с. Підлиман зробили ремонт дитячого садочку, встановлено очисні фільтри на воду в дитячому садочку смт. Борова, закуплено оргтехніку для Будинку дитячої та юнацької творчості, запрацювало шкільне радіо в Борівській ЗОШ №1 І-ІІІ ст. Крім цього, Блейклі Нефф безкоштовно викладає англійську в дитячому садочку і Будинку дитячої та юнацької творчості, а влітку в позаміському закладі відпочинку та оздоровлення «Орлятко» він організував зліт волонтерів Корпусу Миру США, які приїхали з усієї України».

За словами голови райради, з метою активізації та розвитку молодіжного руху на Борівщині вирішили запросити до активної участі в реалізації проектів волонтерів із Європейського Союзу. На нараді з заступниками голови, керівниками відділів і служб районної державної адміністрації були визначені основні напрямки, в яких будуть реалізовуватися молодіжні проекти - культура, спорт, здоровий спосіб життя, екологія.

«Але першим кроком до нашої мети є акредитація, яку проводить експертна комісія Євросоюзу. Членом цієї комісії є Анна Славічева, вона приїхала до нас із Польщі для того, щоб переконатися, що в нашому районі є всі можливості для проживання, плідної роботи волонтерів. Сподіваємося, що наша громадська організація отримає акредитацію, і вже в цьому році матимемо можливість запросити на допомогу в реалізації проектів волонтерів із Євросоюзу», - зазначив Євген Жук.

Анна Славічева поділилася своїми враженнями від візиту на Борівщину: «Я приємно вражена красою селища, гостинністю, з якою мене приймали. Все чудово організували, цікавою і експресивною була нарада в районній раді, під час якої я впевнилася в тому, що в районі є всі можливості для того, щоб приймати в себе волонтерів. Позитивним є те, що багато керівників зацікавлені програмою нашої організації «Молодь в дії», мають гарні ідеї щодо впровадження молодіжних проектів. Особливо мені сподобалося, що місцева влада підтримує всі ці ініціативи».

Інформацію про акредитацію буде отримано на початку лютого. Після цього районна громадська організація «Агентство соціально-економічного розвитку Борівщини» отримає можливість запрошувати будь-яку кількість волонтерів із Євросоюзу віком від 18 до 30 років. На кожного волонтера Євросоюз платитиме 440 Євро на місяць, ці кошти витрачатимуться на харчування, проживання і реалізацію проектів, що впроваджуватимуться на території району