Інформація Куп'янського міськрайонного управління юстиції Харківської області

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по місту Куп’янську інформує.

За 10 місяців 2012 року відділом (м. Куп’янськ. смт Ківшарівка та Куп’янськ-Вузловий) зареєстровано:

- народжень — 431, смертей - 792, тобто померло в 1,84 рази більше чим народилося,

(за 10 місяців 2011: народжень - 406, смертей - 763, співвідношення — 1,88);

- шлюбів - 292 (вперше вступило до шлюбу 407 осіб), розірвання шлюбу - 66, проставлено в актовому записі про шлюб відміток про розірвання шлюбу за рішенням суду, винесеного після 27.07.2010р. - 198, змін імені – 20;

(за 10 місяців 2011: шлюбів — 353 (вперше вступило до шлюбу 548 осіб), розірвання шлюбу - 72, проставлено відміток - 143, змін імені - 16).

Це необхідно знати.

- дитина, покинута в пологовому будинку може бути усиновлена після досягнення нею двомісячного віку;

- усиновлювачем може бути дієздатна особа віком не молодша 21 року, за винятком, коли усиновлювач є родичем дитини;

- усиновлювачем може бути особа, що старша за дитину, яку вона бажає усиновити, не менше як на 15 років;

- у разі усиновлення повнолітньої особи різниця у віці не може бути меншою ніж 18 років.

Начальник відділу ДРАЦС по м.Куп’янську І.М.Данич