Платниками податків Зміївського району за 8 місяців 2012 року сплачено до бюджету 173,5 млн. грн. податків та зборів

Про це зазначила під час прес-конференції начальник ДПІ у Зміївському районі Ольга Гапон. За її словами, це майже на 62,2 млн. грн., або на 55,8 % більше, ніж за січень-серпень 2011 року.

Найбільшу питому вагу надходжень у Зведеному бюджеті займають екологічний податок - 62,4 млн. грн., податок на доходи фізичних осіб - 41,6 млн.грн., податок на прибуток - 30,3 млн. грн., податок на додану вартість - 10,6 млн. грн.

Збір платежів до Місцевих бюджетів склав 100,5 млн. грн., що на 39,1 млн. грн. більше, ніж торік. Найбільша частка надходжень до Місцевих бюджетів припадає на сплату екологічного податку – 43,5% та податку на доходи фізичних осіб – 41,4 %.

Як зазначила Ольга Гапон, на сучасному етапі розвитку економіки України створення комфортних умов для бізнесу є однією з найважливіших складових завдань органів ДПС України. Саме тому діяльність податкової служби спрямована на підтримку платників податків та створення умов для зручного ведення бізнесу. Реалізуючи ці завдання, податкова служба пропонує платникам нові електронні сервіси, зокрема, безкоштовне отримання «електронних ключів», запровадження антикорупційного проекту - «Пульс податкової», можливість отримання в електронному вигляді довідки про відсутність заборгованості по податках та зборах тощо.

Також очільник ДПІ у Зміївському районі зупинилася на новому Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати чи стягнення платежів до бюджету, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету, відповідно до Наказу Міністерства Фінансів України від 07.07.2012 № 817.

Наприкінці заходу, Ольга Гапон підкреслила, що податківці зацікавлені у плідному діалозі з бізнесом, який надасть можливість сумлінним платникам працювати в комфортних умовах та зберегти баланс інтересів держави і підприємців.

ДПІ у Зміївському районі