Зустріч з активом громадських організацій Зміївського району

11 липня з робочим візитом Зміївський район відвідала делегація у складі начальника управління В.А. Зінченка, голови обласної організації ветеранів А.П. Хіневича, заступник голови Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Є.І. Ріяко та голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану В.М. Рижков. Під час візиту було проведено засідання «круглого столу» за участю представників районних громадських організацій.

Свою доповідь до присутніх Зінченко В.А. розпочав з основної мети заходу - налагодження тісної співпраці та взаємодії органів державної влади з громадськими організаціями району. Початок цієї роботи покладений після підписання головою обласної державної адміністрації М.М. Добкіним меморандумів про взаємодію і співробітництво між обласною державною адміністрацією та Харківською обласною спілкою ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та Харківською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». Це сприяло необхідності об’єднання спільних зусиль членів районних громадських організацій, районної державної адміністрації та обласної державної адміністрації.

З питань підтримки ветеранів війни та дітей війни виступив голова Харківської обласної організації ветеранів України А.П. Хіневич, який повідомив про те, що метою його візиту в район є знайомство з членами районної ради ветеранів, з умовами роботи членів Президії ради ветеранів, питаннями фінансування ветеранської організації, надання допомоги у вирішенні питань. Наголосив на необхідності взаємодії зі Зміївської районної Спілки ветеранів Афганістану та Зміївської районної організації «Спілка Чорнобиль Україна».

Голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану В.М. Рижков у своєму виступі наголосив на підписанні спільних Меморандумів про взаємодію і співробітництво між органами влади та районними спілками ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та районними організаціями Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». Доповів присутнім про заходи, які направлені на підтримку ветеранів, зокрема про ремонт обласного військового шпиталю, де зможуть лікуватися ветерани, про виділення квартир воїнам-афганцям.

Заступник голови Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Є.І. Ріяко зупинився на основних проблемах чорнобильців. Надав роз'яснення щодо нарахування та виплати пенсій чорнобильцям, перевірки статусу чорнобильців, повідомив про зміни у нормативно-правових актах щодо отримання путівок для санаторного лікування.

Присутні на зустрічі члени районних громадських організацій звернулися до керівників обласних організацій за роз'ясненнями питань та пропозиціями:

 фінансування первинних організацій Всеукраїнської організації ветеранів України;
 приділяти більше уваги, своєчасно реагувати на проблеми, що існують стосовно дітей війни;
 покращення умов праці президії районної ради ветеранів;
 контроль ціноутворення лікарських препаратів;
 довготривалістю у вирішення питань щодо забезпечення інвалідними колясками;
 про виділення матеріальної допомоги на лікування ветерану війни в Афганістані.

Із заключним словом виступив голова районної ради ветеранів Асєєв В.П., який щиро подякував керівникам обласних організацій за таку зустріч, та зазначив, що такі заходи направлені на консолідацію суспільства.