Забезпечена надійність електропостачання чотирьох населених пунктів Зміївського району

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб взяв участь в урочистому введенні в експлуатацію переоснащеної повітряної лінії 6 кВ «Геївка» на підстанції 110/35/10/6 кВ «Комсомольська» в Зміївському районі.

За його словами, довгий час існувала проблема надійного енергозабезпечення чотирьох населених пунктів Зміївського району (селищ Черкаський Бишкин, Суха Гомільша, Нижній Бишкин та Геївка), оскільки живлення відбувалося по лінії 6 кВ «Геївка» від підстанції 110/6 кВ «Насосна ПХК», що належала первомайському "Хімпрому". Впродовж тривалого часу обладнання відповідним чином не обслуговувалось, що в свою чергу, призводило до аварійних ситуацій (у 2009 та 2012 роках) і тривалого знеструмлення споживачів.

«Враховуючи масштабність проблеми, особливо в зимовий період, було ухвалено рішення про принципову зміну конфігурації лінії та підключення її до підстанції «Комсомольська», яка належить «Харківобленерго». У ході запланованих заходів було переоснащено більше 12 кілометрів повітряно-кабельної лінії. За результатами реалізації відповідних технічних рішень на теперішній час забезпечено надійність електропостачання чотирьох населених пунктів Зміївського району та покращилась якість електричної енергії у споживачів селищ Коропове та Лиман шляхом розвантаження повітряної лінії 6 кВ «Лиманський». Це, в свою чергу, дозволило знизити рівень соціальної напруги та підвищити рівень комфорту споживачів. Сумарне фінансування проекту складає більше 5,5 млн. грн.» - зазначив Валентин Дулуб.