Міські громади Ізюма та Чугуєва відібрані до участі у всеукраїнському проекті

Розпочато реалізацію Всеукраїнського проекту «Партнерство між міськими та сільськими територіальними громадами як ефективний інструмент місцевого економічного розвитку». До участі на конкурсних засадах відібрано 25 громад, у тому числі дві міські громади з Харківської області: міста Ізюм та Чугуїв.

За інформацією голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, діяльність проекту направлена на підтримку співробітництва міських та сільських територіальних громад в інтересах своїх жителів, формування добросусідства та можливостей для поширення позитивного впливу міст на розвиток сільських територій.

Так, громади-партнери отримають методичну та консультативну допомогу у започаткуванні співробітництва, підвищать кваліфікацію фахівців та набудуть нових навичок та вмінь для підготовки та реалізації проектів в рамках співробітництва.

«Важливо, відчуваючи потребу у змінах, мати для цього узгоджене колегіальне рішення і розуміти, як йти до визначеної мети. Головне, щоб переваги законодавчого поля, належні податки та збори були використані на розвиток громади максимально ефективно», - зазначає Сергій Чернов.

В кожному партнерстві, за консультаційної підтримки експертів Інституту громадянського суспільства, планується підготувати як мінімум один проект, який може бути поданий для отримання фінансування з ДФРР чи інших джерел.

Кращі практики будуть поширені з метою подальшого стимулювання міжмуніципального співробітництва і діяльності партнерських мереж в інших регіонах України.

Довідково: Проект «Партнерство між міськими та сільськими територіальними громадами як ефективний інструмент місцевого економічного розвитку» виконується ГО «Інститут громадянського суспільства» за підтримки Проекту «U-LEAD з Європою» і триватиме до кінця 2019 року.