В Ресурсному центрі управлінці “первинки” опановували навички з фінансового управління та клієнтського сервісу

31 січня в Ресурсному центрі в рамках проекту «Ефективна первинна медицина в громаді» пройшов четвертий модуль навчальної програми для управлінських команд медичних закладів первинного рівня Харківської області на тему «Створення системи сервісу та управління фінансами».

Разом з тренерами участники з Чугуївського, Валківського, Первомайського, Харківського, Борівського та Балаклійського районів розглядали, які управлінські рішення відображаються у фінансовому плані, розмірковували над особливостями фінансового планування на 2019 рік та способами його регулювання.

«Фінансове планування та економічний аналіз на рівні закладу первинної медичної допомоги стають надзвичайно актуальними в нових умовах фінансування сфери охорони здоров'я. Управлінські команди центрів первинної меддопомоги повинні розуміти, як використовувати кошти, які буде отримувати їхнє підприємство, які особливості звітування та багато іншого, - зазначила експертка з питань управління фінансами, менеджменту, стратегічного планування, тренерка проекту «Ефективна первинна медицина в громаді» Олена Решетняк. - Знання, отримані під час тренінгу, дозволять підвищити ефективність роботи закладу та рівень задоволеності пацієнтів»

Також учасники розглянули основи клієнтського сервісу. За словами тренера з питань управління змінами, стратегічного планування, розвитку людських ресурсів Михайла Довгопола, сервіс впливає як на процес, так і на результат лікування.

«Дуже важливо, щоб люди, які створюють сервіс, пам'ятали позитивний клієнтський досвід. Інакше вони не зможуть зрозуміти, чого потребують клієнти, які фактори на них впливають», - пояснює експерт.

Учасники зазначають, що тренінги допомагають покращити та систематизувати знання для ефективного управління закладом.

"Я позитивно ставлюся до медичної реформи, яка зараз проходить. Медицина в тому вигляді, у якому вона є зараз, - далі існувати не може. Але треба розуміти, що реформа, як і все нове, - це стрес, як для керівників, так і для співробітників, - ділиться Олексій Болгов, керівник КНП ЦПМД 1 Харківського району. - Такі тренінги допомагають керівникам і співробітникам адаптуватися до нововведень у найкоротші строки."

Попереду управлінців «первинки» чекають ще два модуля навчальної програми «Управління автономними закладами ПМСД».