Проект Ефективна первинна медицина в громаді

Відповідно до Грантової угоди – зовнішня діяльність Європейського союзу – EIDHR/2018/395-003 та Партнерської угоди від 7 вересня 2018року, Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області є Бенефіціаром проекту «Ефективна первинна медицина в громаді».

Реалізація проекту «Ефективна первинна медицина в громаді» розпочалася з вересня 2018 року і триватиме 2,5 роки. Загальний бюджет проекта - 501 тис 378 євро, співфінансування з обласного бюджету складе 60 тис 165 євро.

Проект складатиметься з чотирьох компонентів: створення Ресурсного центру - доступного сучасного простору для проведення семінарів, зустрічей, обговорень, а також місця роботи проектної команди; друге - навчально-методична складова: спеціалізовані тренінги та вебінари із залученням українських та міжнародних експертів, навчальні поїздки Україною та за кордон; адвокаційна кампанія з питань медичної реформи, що включає проведення медичних ярмарок; надання на конкурсних умовах міні-грантів громадам області для покращення матеріальної бази та придбання спецобладнання.

У складі Асоціації об’єдналися 387 рад різного рівня, що складає 98,4% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 17 об’єднаних територіальних громад