Відбулося засідання Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області»

У Будинку рад відбулося засідання Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області», за результатами якого обласній раді буде рекомендовано розглянути на сесії наступні кандидатури на присвоєння цього звання
у 2018 році:

- Вахно Микола Іванович, голова правління публічного акціонерного товариства «Хартрон», депутат Харківської обласної ради, кандидат технічних наук, заслужений машинобудівник України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки;

- Зайцев Олексій Борисович, голова наглядової ради товариства з обмеженою відповідальністю агрофірми «Сади України», кавалер ордена «За заслуги» 3-х ступенів;

- Лук'яненко Віталій Володимирович, спортсмен-інструктор національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів з вадами зору, бронзовий призер VIII зимових Паралімпійських Ігор в м. Солт-Лейк-Сіті (США) 2002, чемпіон, срібний та бронзовий призер ІХ зимових Паралімпійських Ігор в м. Турин (Італія) 2006, чемпіон, срібний та бронзовий призера Х Паралімпійських Ігор в м. Ванкувер (Канада) 2010, дворазовий чемпіон, срібний та бронзовий призер ХІ зимових Паралімпійських Ігор в м. Сочі (Росія) 2014, бронзовий призер чемпіонату Світу (2017), дворазовий чемпіон ХІІ зимових Паралімпійських ігор у м. Пхьончхан (Південна Корея) 2018, кавалер ордена «За заслуги» 3х ступенів;

- Райнін Ігор Львович, голова Харківської обласної державної адміністрації (02.2015-08.2016 рр..), Глава адміністрації Президента України, член Національної ради реформ, депутат Харківської обласної ради VI та VII скликань, доктор юридичних наук, кандидат наук з державного управління;

- Шишкова Оксана Валеріївна, спортсмен-інструктор штатної збірної команди України з біатлону та лижних перегонів серед спортсменів з вадами зору, заслужений майстер спорту України, чотириразовий срібний призер Чемпіонату світу з лижних перегонів та біатлону (2011), призер етапів Кубку Світу з лижних перегонів та біатлону (2013), чотириразовий бронзовий призер ХІ зимових Паралімпійських Ігор (2014), триразовий срібний та бронзовий призер Чемпіонату Світу (2015), триразовий переможець та триразовий срібний призер Чемпіонату Світу (2017), дворазовий чемпіон, триразовий срібний та бронзовий призер ХІІ зимових Паралімпійських ігор у м. Пхьончхан (Південна Корея) 2018.