Сахновщина реалізовує енергозберігаючі проекти

На Сахновщині завершилася естафета урочистих відкриттів міні-проектів, що стали переможцями обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» в 2017 році.

У заходах брали участь голова Сахновщинської районної ради Віталій Левченко, депутат обласної ради Олена Колмик, голова Сахновщинської районної державної адміністрації Іван Котула, сільські та селищний голови, трудові колективи закладів-переможців, керівники ініціативних груп, громадськість.

Урочисте відкриття міні-проекту «Нове вікно для Лебедяночки» відбулося у Лебедівському будинку культури Лебедівської сільської ради Сахновщинського району. На реалізацію проекту з обласного бюджету було виділено кошти у сумі 23073,00 грн., з місцевого бюджету – 21919,00 грн., кошти конкурсанта – 1154,00 грн. За рахунок виділених коштів замінено 13 дерев'яних вікон на енергозберігаючі. Таким чином, громада отримала оновлений клуб з естетичним виглядом та стабільним температурним режимом.

У рамках міні-проекту «Найвища цінність людської мудрості» Аполлонівської сільської ради Сахновщинського району в приміщенні сільської бібліотеки було перекрито дах та відремонтовано стіни фасаду. В результаті проведених робіт бібліотека прийняла належний естетичний вигляд, а головне те, що книжковий фонд збережено від протікання. На реалізацію зазначених робіт з обласного бюджету було виділено кошти в сумі 27784,00 грн., з місцевого бюджету – 25005,60 грн., кошти конкурсанта – 2778,40 грн.

Урочисте відкриття міні-проекту «Тепло і затишок в оселі, щоб діточки були веселі» відбулося в Дубовогрядському дошкільному навчальному закладі Дубовогрядської сільської ради Сахновщинського району. На реалізацію проекту з обласного бюджету було виділено кошти у сумі 41500,00 грн., з місцевого бюджету – 37350,00 грн., кошти конкурсанта – 4150,00 грн. За рахунок виділених коштів було замінено 13 вікон та 2 вхідних дверей, завдяки чому вдалося забезпечити економію бюджетних коштів на оплату енергоносіїв, а головне – це зберегти здоров'я 30 дітей.

Відкриття міні-проекту «Замінимо мури відчиненими вікнами» відбувся у Багаточернещинському будинку культури Багаточернещинської сільської ради Сахновщинського району. На впровадження вищевказаного проекту з обласного бюджету було виділено кошти у сумі 34085,00 грн., з місцевого бюджету – 30676,00 грн., кошти конкурсанта – 3409,00 грн. За рахунок виділених коштів було замінено 16 вікон. Завдяки проекту близько 560 осіб(більшість молодь) зможуть реалізовуватись та відпочивати в комфортних умовах.

У рамках проекту «Острівець дитинства» Великобучківської сільської ради Сахновщинського району для 50 діток встановлено сучасний спортивно-ігровий комплекс, каруселі, гойдалки, які забезпечують повноцінний фізичний розвиток дітей, цікаве та змістовне дозвілля. Загальний бюджет міні-проекту склав 49970,00 грн, з них кошти обласного бюджету склали 24970,00 грн, кошти сільської ради 15000,00 грн, кошти конкурсанта та партнерів 10000,00 грн.

В приміщенні Огіївського сільського будинку культури Сахновщинського району Харківської області відбулися урочистості з нагоди відкриття міні-проекту «Покращення дозвілля на селі», де всього на роботи витрачено 36407,00 грн., з них 18303,00 грн. виділено з обласного бюджету. Маючи нову музичну апаратуру, близько 930 осіб, зможуть більш змістовно організовувати дозвілля, розвивати здібності молоді та дітей.

У рамках міні-проекту «Наші діточки маленькі потребують віконця і двері тепленькі» в приміщенні дошкільного закладу Огіївського НВК замінено 26 вікон та 2 дверей. В результаті проведених робіт 30 дітей отримають дошкільний заклад у доброму стані, що дасть змогу реалізувати основні завдання дошкільної освіти та зберегти здоров'я дітей. На реалізацію зазначених робіт з обласного бюджету було виділено кошти в сумі 108664,00 грн., з місцевого бюджету – 48899,00 грн., кошти конкурсанта – 5433,00 грн.

Відкриття міні-проекту «Подаруймо тепло дітям» відбувся в Сугарівському дошкільному навчальному закладі ясла-садок Сахновщинської районної ради. На впровадження вищевказаного проекту з обласного бюджету було виділено кошти у сумі 90998,00 грн., з місцевого бюджету – 81898,00 грн., кошти конкурсанта – 9100,00 грн. За рахунок виділених коштів було замінено систему опалення, що значно покращило температурний режим в дошкільному закладі.

Відкриття міні-проекту «В теплому клубі пісня дзвінко ллється!» відбувся у Мар'ївському сільському клубі Олійниківської сільської ради Сахновщинського району. На впровадження вищевказаного проекту з обласного бюджету було виділено кошти у сумі 37879,00 грн., з місцевого бюджету – 34091,00 грн., кошти конкурсанта – 3788,00 грн. За рахунок виділених коштів було замінено на енергозберігаючі 14 вікон та 4 дверей.

У рамках міні-проекту «Нехай буде свято в нашому теплому будинку культури»» в приміщенні Катеринівського будинку культури встановлено енергозберігаючі вікна, здійснено монтаж системи опалення, проведено внутрішні роботи (штукатурка та покраска). В результаті проведених робіт близько 1000 жителів отримають будинок культури у доброму стані, що дасть змогу проводити різноманітні гуртки, вокал, фітнес. На реалізацію зазначених робіт з обласного бюджету було виділено кошти в сумі 67258,00 грн., з місцевого бюджету – 60532,00 грн., кошти конкурсанта – 6726,00 грн.

Відкриття міні-проекту «Оновлена лікарня – запорука здоров'я пацієнта» відбувся в амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Катеринівка Сахновщинського району. На впровадження вищевказаного проекту з обласного бюджету було виділено кошти у сумі 6841,00 грн., з місцевого бюджету – 6157,00 грн., кошти конкурсанта – 684,00 грн. За рахунок виділених коштів були замінені вікна та двері.

Завдяки міні-проекту «Спортивний зал – здоров'я української нації» в приміщенні Сахновщинської ЗОШ I-III ступенів №2 Сахновщинської районної ради Харківської області відремонтовано стелі та стіни, замінено електричну мережу та вхідні двері в двох спортивних залах на суму 199472,00 грн., в тому числі з обласного бюджету було виділено 99736,00 грн. У цілому реалізація проекту дозволить зберегти найцінніше – життя і здоров'я 368 дітей, досягти максимального використання спортивних залів в цілях підготовки учнів до здорового способу життя.

У рамках міні-проекту «Наш вибір – здоровий спосіб життя» на Сахновщинському районному стадіоні «Колос» встановлено пластмасові сидіння для глядачів, замінено покрівлю на роздягальнях, відремонтовано огорожу футбольного поля на суму 100000,00 грн., в тому числі з обласного бюджету було виділено 50000,00 грн. Головною метою проекту є впровадження здорового способу життя для молоді та подовження життя зрілого покоління.