На Красноградщині активно реконструюються заклади культури, охорони здоров'я та спортивного дозвілля

25348290Відбулось урочисте відкритті трьох реалізованих міні-проектів обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє». Презентації проектів відвідав сьогодні голова Харківської обласної ради, президент Асоціації Сергій Чернов.

Новий дах з'явився в амбулаторії села Вознесенське на Красноградщині. Для 1200 жителів громади і 7 медичних працівників закладу значно комфортніше стало перебувати у будівлі. Загальний бюджет проекту – 168 тис 255 грн., з них, співфінансування обласного бюджету - 84 тис 127 грн.

Участь жителів у конкурсі міні-проектів має продовжуватись, говорить Сергій Чернов. Зі свого боку Мартинівський сільський голова Ольга Семисал запевняє, що з наступного року планується закупити для амбулаторії нові меблі, розпочато оновлення медичного обладнання.

Також, 100 кв.м покрівлі замінено на будівлі Кирилівського сільського клубу. Загальний бюджет проекту склав 199 тис 952 грн., вклад обласного бюджету - 99 тис 976 грн,

Відремонтовано й осередок дозвілля громади - сільський Будинок культури села Зоряне. Відновлено стіни та стелі, замінено двері. Загальна сума виконаних робіт - 143 тис 350 грн., співфінансування обласного бюджету - 71 тис 675 грн.

Під час візиту до села Зоряне голова обласної ради вручив учням Зорянської загальноосвітньої школи велосипед.

З ходом будівництва у Краснограді сучасного ФОКу поблизу дитячої спортивної школи також ознайомився сьогодні Сергій Чернов. Вже наступного року за участі фінасування з обласного бюджету красноградці до Дня міста отримать фізкультурний комплекс.

Цього року від Красноградського району до участі в обласному конкурсі «Разом в майбутнє» було подано 183 міні-проекти, з яких переможцями стали 64. Загальне фінансування на їх реалізацію склало 10 млн. 329 тис. грн, з них вклад обласного бюджету - 4 млн 910 тис. грн.