В селі Огульці пройшла презентація успішно реалізованого міні-проекту розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє»

В Огульцівській територіальній громаді в рамках урочистих заходів щодо святкування 370-річчя села та 73-ї річниці визволення населеного пункту від фашистських загарбників відбулась презентація успішно реалізованого міні-проекту «Радіємо сонцю в нашому віконці!»(Капітальний ремонт по заміні вікон в приміщенні Огульцівського сільського будинку культури імені Т.Г. Шевченка), переможця обласного конкурсу «Разом у майбутнє» у 2016 році.

З цією знаковою подією місцевого та районного значення ініціативну групу і Огульцівську громаду привітали народний депутат України Біловол О.М., депутати Харківської обласної ради Пієв С.М. та Юрченко Е.П., заступник голови Валківської районної ради, депутат від Огульцівської громади Яцина Ю.Д. та інші почесні гості свята...

Усі виступаючі зазначали у своїх промовах про необхідність активної участі місцевих громад у подібних конкурсах, удосконалення майстерності розробки самих міні-проектів згідно сучасних вимог проектного менеджменту, залучення інвестицій на заходи з енергозбереження та дякували голові обласної ради, президенту Асоціації Чернову С.І., а в його особі - виконавчому апарату і депутатам обласної ради, Конкурсному комітету за пілотну ініціативу в Україні та високий рівень організації і проведення обласного конкурсу РАЗОМ У МАЙБУТНЄ як складової розвитку місцевих територіальних громад.

Завдяки успішній реалізації міні-проекту в сільському будинку культури імені Т.Г.Шевченка замінено на нові сучасні і енергозберігаючі не тільки всі вікна в будівлі, а і здобуто ініціативною групою неоціненний досвід розробки і написання проектів, участі в грантових конкурсах.

Взагалі, на реалізацію міні-проекту було витрачено 100,0 тис.грн., з яких 50.0 тис.грн. виділено з обласного бюджету, 45,0 тис.грн. - з сільського бюджету, а 5,0 тис.грн. назбирала сама громада та ініціативна група, ставши у такий спосіб і активним співучасником і головним фінансовим контролером міні-проекту.

Почесними гостями ініціативній групі міні-проекту вручено відповідний Сертифікат обласної ради та емблеми конкурсу, які розміщено на фасаді будівлі закладу культури.

Святкового настрою громаді з нагоди 370-річчя села Огульці і успішно реалізованого міні-проекту також додали і виступи дітей та місцевих аматорів самодіяльної сцени під час концерту, і тематичні пісні заслуженого артиста Олександра Федосеєнка разом із депутатами та сільським головою Веретільник А.О., і масове народне гуляння із кашою, українськими стравами, цирковою розважальною програмою та запальними піснями і танцями, що дозволило громаді гідно і на піднесенні зустріти славний ювілей села.

А головним результатом міні-проекту є завершення комплексу заходів з енергозбереження по заміні вікон на всіх соціально важливих об’єктах села (школа, дитсадок, будинок культури) та сформована у такий спосіб непохитна віра і впевненість громади у власні сили, активність, креативність за об’єднаної підтримки народних обранців всіх рівнів з Верховної, обласної, районної, сільської рад, адже,- торувати щасливий шлях У МАЙБУТНЄ - тільки РАЗОМ !!!