У переддень 25-ї річниці незалежності України над Шелудьківкою замайорів Державний прапор

Державні свята у невеличкому українському селі Шелудьківка, що на Зміївщині, громада відзначала рядом масштабних та захоплюючих заходів: турнір з футболу серед школярів, присвячений Дню Незалежності, презентація книги місцевого автора Володимира Нагорного «Історія сім’ї Нагорних», відкриття пам’ятного знаку Державний прапор України, привітання ровесників Незалежної України, святковий концерт, козацький куліш та смачні шашлики – все це чекало на мешканців Шелудьківки та гостей села напередодні 25-ї річниці Дня незалежності України. Ініціатором заходів виступив депутат Харківської обласної ради Анатолій Гацько.

Головною родзинкою святкового дня стало урочисте відкриття знаку «Державний прапор України». Віднині на п’ятнадцятиметровому флагштоці в центрі села постійно, і в свята і в будні, над селом розвіватиметься блакитно-жовтий стяг нашої незалежної держави. Серед численних почесних гостей, найпочеснішим і найочікуванішим гостем свята став наш земляк, депутат 1,3,4 та 6 скликання Верховної Ради України Володимир Пилипович Філенко.

Так, над мирною Шелудьківкою замайорів блакитно-жовтий прапор. Непересічна подія зібрала в центрі села чимало сільчан. Під гучні акорди державного гімну вихованці загальноосвітнього та дошкільного закладів Богдан та Оленка Безцінні урочисто піднімають над селом наше блакитно-жовте знамено, ніби проголошуючи для всіх: «Є у світі Україна!»…

До пізнього вечора відзначала Шелудьківка державні свята. Українська пісня, запальні танці, козацький куліш та смачні шашлики не залишили нікого байдужими.