Відбувся обласний огляд–конкурс аматорів народного мистецтва Харківщини «Слобожанські передзвони»

З 15 квітня по 28 червня 2016 року на базі районних та міських будинків і палаців культури або інших клубних закладів проходив обласний огляд–конкурс аматорів народного мистецтва Харківської області «Слобожанські передзвони», присвячений 25-річчю Дня незалежності України.

Метою заходу є сприяння розвитку культури в районах і містах області, реалізація регіональної культурної політики; підтримка закладів культури, поліпшення їх взаємодії з місцевими органами культури та органами місцевого самоврядування; залучення різновікових груп населення, зокрема талановитої молоді, творчо обдарованих дітей до музичного, театрального, хореографічного, декоративно-ужиткового мистецтва; сприяння розвитку культурного потенціалу міст, селищ та сіл Харківської області з урахуванням традицій, звичаїв, обрядів, самобутності та особливостей територіальної громади.

Так, у районному будинку культури Балаклійщини відбулося свято української культури – обласний огляд-конкурс аматорів народного мистецтва «Слобожанські передзвони».

Аматорів Балаклійщини представили творчі колективи сільських, селищних рад та міста Балаклія. В концерті взяли участь п’ять колективів зі званням «народний» та колектив зі званням «зразковий».

Заключний гала-концерт та нагородження переможців відбудеться у Харкові в серпні 2016 року, в рамках святкування 25-ї річниці незалежності України.