25 вересня відбулося пленарне засідання позачергової ХLV сесії Валківської районної ради, депутатами ґрунтовно розглянуто понад два десятки питань. За пропозицією Ю.Д.Яцини, голови районної ради, члена Правління Української Асоціації районних та обласних рад одноголосно підтримано Звернення Української Асоціації районних та обласних рад до Голови Верховної Ради і Прем’єр-міністра України про сприяння у забезпеченості регіонів додатковим фінансовим ресурсом.

Відділом економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації до уваги депутатів представлений звіт про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Валківського району у І півріччі та пропозиції щодо внесення доповнень до Програми, які були підтримані депутатами.

У зв’язку з виконанням загального фонду районного бюджету за 8 місяців поточного року на 108,2% внесено зміни до районного бюджету: понад 200 тис. грн. направлено районним закладам охорони здоров’я для забезпечення оплати газопостачання та інших енергоносіїв, надано фінансову підтримку районній організації ветеранів. У зв’язку з надходженням іншої субвенції від сільських та селищних рад понад 45 тис. грн направлено на виконання заходів районної програми «Шкільний автобус» щодо забезпечення підвозу учнів та вчителів. Значну частину коштів субвенції направлено на ряд невідкладних потреб закладів освіти та охорони здоров’я. За рахунок вільного залишку по спеціальному фонду районного бюджету направлено додаткові кошти для забезпечення ремонту пересувного флюорографа Валківської районної лікарні.

Депутатами внесено зміни до районної цільової Програми забезпечення централізованим підвезенням хворих, які потребують проведення гемодіалізу та до районної Програми соціального захисту населення. Рішеннями районної ради затверджено майже три десятки технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Депутатським корпусом заслухано та ґрунтовно обговорено інформацію про результати проведеного незалежного аудиту фінансово-господарської діяльності КП «Вода» та за пропозицією голови районної ради Юрія Яцини затверджено звернення районної ради до Голови Верховної Ради і Прем’єр-міністра України щодо підтримки діяльності комунальних  підприємств, які надають послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.