Семінар-нарада з питань децентралізації влади, реформи місцевого самоврядування та об’єднання територіальних громад

Голова Валківської районної ради Юрій Яцина, представники органів місцевого самоврядування Валківщини та громадськості міста Валки взяли участь у семінарі-нараді з питань децентралізації влади, реформи місцевого самоврядування та об’єднання територіальних громад. На питання учасників семінару відповідали керівник Харківського регіонального офісу з підтримки реформ місцевого самоврядування та децентралізації повноважень органів виконавчої влади, заступник голови обласної робочої групи з підтримки та впровадження добровільного об’єднання територіальних громад Діана Баринова, члени районної робочої групи з підтримки та впровадження добровільного об’єднання територіальних громад.

Під час семінару Діана Баринова поінформувала присутніх про те, як проходить в Україні процес реформування, зазначила, що наразі добровільне об’єднання громад набирає обертів та на прикладі ряду країн Європи навела переваги розпочатої в нашій державі реформи по децентралізації.

В ході семінару відбулась жвава дискусія з актуальних питань, які хвилюють мешканців територіальних громад району. В ході обговорення учасники семінару отримали вичерпні відповіді на поставлені запитання, в тому числі про зміни до Конституції щодо децентралізації влади в Україні, передбачені відповідним законопроектом, який має докорінно змінити державне управління та місцеве самоврядування в країни, забезпечивши фінансову самодостатність місцевого самоврядування та наблизивши послуги, ресурси та владу до народу; про переваги об’єднаних громад, їх фінансово-ресурсні можливості.