Відбулося пленарне засідання позачергової ХLІV сесії Валківської районної ради VІ скликання

З метою невідкладного вирішення актуальних питань місцевого значення, забезпечення стабільного функціонування бюджетних установ, коригування районного бюджету розпорядженням голови районної ради Юрія Яцини  скликано позачергову ХLІV сесію Валківської районної ради, пленарне засідання якої відбулося у середу 15 липня.

Під час пленарного засідання позачергової сесії районної ради на підтримку відповідного рішення Харківської обласної ради депутатами було підтримано звернення всеукраїнських громадських чорнобильських організацій до Президента України стосовно вирішення проблемних питань, пов’язаних із захистом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Про виконання районного бюджету за 6 місяців 2015 року доповіла начальник фінансового управління райдержадміністрації Лариса Левчук.

З метою раціонального використання бюджетних коштів відповідно до клопотань головних розпорядників коштів районного бюджету, висновків фінуправління райдержадміністрації та профільних постійних комісій районної ради внесено зміни в кошториси бюджетних установ.

За рахунок виконання планових надходжень до загального фонду районного бюджету за результатами І кварталу поточного року на 123,4% депутати районної ради внесли відповідні зміни до районного бюджету та розподілили понад 900 тис.грн., направивши додаткове фінансування міській та окремим сільським радам на утримання місцевих дошкільних навчальних закладів та закладів культури та збільшивши кошторисні призначення по відділу освіти, закладам охорони здоров’я району, районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та на виплати грошової компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують

сторонньої допомоги.

На виконання районної Програми розвитку інформаційного простору на підтримку районної газети «Сільські новини» направлено додаткове фінансування у розмірі 20 тис.грн.

За рахунок цільових субвенцій від сільських рад понад 250 тис.грн. направлено на вирішення проблемних питань сільських закладів охорони здоров’я та освіти.

З метою належного забезпечення автоматизації бюджетного процесу внесено відповідні доповнення до Програми інформатизації Валківського району на 2012-2015 роки.