На Дергачівщині відкрили місцевий Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

1 липня у місті Дергачі відбулося урочисте відкриття Дергачівського місцевого Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Участь в урочистому відкритті закладу взяли голова районної ради Михайло Бушев, голова райдержадміністрації Олександр Політуха, начальник районного управління юстиції Роман Бережний, начальник новоствореного Центру Лариса Страхова, представники адвокатських кіл, громадськість міста.

«На сьогоднішній день в Україні створено 100 подібних центрів і дуже приємно, що наш район входить у це число.

Це дійсно важлива подія, оскільки відтепер пільгові та малозабезпечені категорії населення матимуть змогу безоплатно одержати кваліфіковану правову допомогу, зокрема у складанні заяв та позовів до суду, щодо представництва у судових та інших спорах» - підкреслив М. Бушев.

Голова районної ради та райдержадміністрації перерізали символічну червону стрічку, після чого оглянули приміщення Центру та обговорили з його начальником особливості діяльності закладу та подальшої плідної співпраці.

Найближчим часом Центр надання безоплатної вторинної правової допомоги буде оснащено меблями та оргтехнікою і він розпочне свою повноцінну роботу.

Довідково. Місцеві центри забезпечуватимуть організацію надання безоплатної вторинної правової допомоги соціально незахищеним громадянам у цивільних та адміністративних справах, а також потерпілим і свідкам у кримінальних провадженнях із 1 липня 2015 року, як це передбачено Законом  України «Про безоплатну правову допомогу».

Розбудова системи безоплатної допомоги шляхом утворення 100 місцевих центрів наближає послугу безоплатної правової допомоги до кожної конкретної людини, насамперед соціально незахищених громадян. Клієнтами нових центрів, зокрема, стануть малозабезпечені особи, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, ветерани війни (в тому числі учасники АТО із статусом учасника бойових дій).