У районі тривають консультації щодо добровільного об’єднання територіальних громад

20 травня за ініціативою Дергачівського міського голови Олександра Лисицького відбулися  консультації з приводу майбутнього об’єднання територіальних громад з депутатами міської ради, головами вуличних та будинкових комітетів, активом міської ради за участю сільських та селищних голів.

Участь у зібранні взяли також голова районної ради Михайло Бушев та його заступник Вячеслав Желтобрюх, експерт Офісу з питань впровадження реформи у сфері місцевого самоврядування Ігор Лисенко,члени районної робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад.

Голова районної ради Михайло Бушев розповів присутнім про особливості Закону України «Про об’єднання територіальних громад», про особливості і методику формування спроможних громад. Керівник районної ради підкреслив, що питання об’єднання громад є досить актуальним, оскільки це створює нові, більш вигідні і потужні основи для економічного розвитку на місцевому рівні.

Експерт Офісу з питань впровадження реформи Ігор Лисенко розповів про перебіг та особливості реформи місцевого самоврядування, а також відповів на запитання, які порушувалися громадою міста та керівниками органів місцевого самоврядування.

За результатами обговорення зібрання доручило Дергачівському міському голові Олександру Лисицькому підготувати розпорядження та направити листи сільським та селищним радам щодо ініціативи об’єднання у Дергачівську міську громаду.