У Балаклійському районному Будинку культури відкрилась сьома документальна виставка на Харківщині в рамках інформаційно-мистецького проекту "Чорнобиль - я там був"

У заході взяли участь голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Степан Масельський, заступник голови районної ради Володимир Чуприн, депутати Харківської обласної ради Іван Столбовий та Аталолій Вінник, голова районної спілки "Союз Чорнобиль України" Петро Латуха, делегації з Валківського, Великобурлуцького, Ізюмського та Куп’янського районів, чорнобильці, рідні загиблих чорнобильців, представники трудових колективів міста, громадськість.

Автор ідеї виставки - відомий харківський фотохудожник, журналіст, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, президент «Українського історичного товариства «Чорнобиль Ноосфера» - Юрій Ворошилов.

На Балаклійщині вперше зібраний документальний матеріал про участь і подальшу долю балаклійців-ліквідаторів ядерної техногенної катастрофи на ЧАЕС. Тому нинішня експозиція увійде до фонду Балаклійського районного краєзнавчого музею. Крім того, дана виставка буде представлена в селищах Червоний Донець, Савинці та Андріївка.

Благочинний Балаклійського району, настоятель Свято-Покровського храму Дмитро Ларцев провів панахиду за загиблими учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.