НА БАЛАКЛІЙЩИНІ ПРИЙНЯТО РАЙОННУ ПРОГРАМУ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ

Відбулось пленарне засідання 52 (позачергової) сесії Балаклійської районної ради.

За рахунок вільних залишків та перерозподілення резерву районного бюджету виділені кошти на співфінансування переможців обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» у сумі 843 тис. грн.

Для закладів охорони здоров’я виділено 3 млн. 117 тис. грн. для поліпшення матеріально-технічної бази, на капітальні та поточні ремонти, придбання м’якого інвентарю, ліків, продуктів харчування.

З метою придбання господарських товарів на потреби навчальних закладів Балаклійського району передбачено 187 тис. грн.

Одними з найбільш гострих проблем України на сучасному етапі її розвитку є проблеми стабільного енергозабезпечення та ефективного використання енергоресурсів, від вирішення яких значною мірою залежить рівень економічного і соціального розвитку суспільства. Тому рішенням сесії була прийнята Програма енергозбереження Балаклійського району на 2015-2018 роки.

Основним завданням Програми є визначення загально існуючого та перспективного потенціалів енергозбереження, розробка основних напрямків їх реалізації у матеріальному виробництві та сфері послуг, створення першочергових, перспективних заходів і завдань з підвищення енергоефективності та освоєння практичного потенціалу енергозбереження.

Також депутати внесли зміни та доповнення до районних Програм соціально-економічного розвитку Балаклійського району на 2015 рік, призову громадян України на строкову військову службу, проведення допризовної підготовки та військово-патріотичного виховання молоді, оздоровлення та відпочинку дітей.