Пленум Ради Валківської районної організації ветеранів

Голова районної ради Ю.Д.Яцина, перший заступник голови райдержадміністрації В.П.Оноша разом із почесними гостями, народним депутатом України О.М.Біловолом та Почесним громадянином Харківської області, депутатом обласної ради, Почесним президентом Всеукраїнського благодійного фонду «З добром до людей» Т.В.Біловол взяли участь в роботі Пленуму ради районної організації ветеранів, який відбувся 3 квітня 2015  року в залі пленарних засідань Валківської районної ради.

Про роботу районної організації ветеранів, первинних організацій за звітний період та основні завдання на наступне півріччя доповіла голова районної організації В.Я.Клочко. Йшлося, зокрема, про передплатну кампанію на газету «Слово ветерана» на друге півріччя 2015 року, підготовку до гідного відзначення Дня Перемоги та тісну взаємодію із закладами освіти, культури, органами місцевого самоврядування. Валентина Яківна висловила щиру подяку за співпрацю та допомогу органам влади району та керівникам місцевих рад, а особливо - народному депутату України Олександру Біловолу – за системну підтримку та надання можливості ветеранам війни та праці за необхідності отримувати безкоштовно медичну допомогу, обстеження та лікування в клініках м. Харкова.

Голова районної ради Юрій Яцина в своєму зверненні до голів первинних ветеранських організацій особливо наголосив на необхідності впорядкування святих місць для кожного валківчанина – місць поховання загиблих в боях під час Великої Вітчизняної війни в кожній місцевій громаді, в кожному селі. Користуючись нагодою Юрій Дмитрович, дякуючи за все те добро, яке Біловоли роблять для Валківщини, привітав з Днем народження депутата Харківської обласної ради Тетяну Біловол та подарував подружжю Біловолів унікальний CD – диск із записами Гімну Валківського району та пісень про Валківщину і разом із Олександром Біловолом привітав з ювілейними датами голів первинних ветеранських організацій Котляр Раїсу Павлівну та Безрукаву Валентину Григорівну.

Олександр Біловол, народний депутат України, подякував ветеранам за запрошення на Пленум, за роботу районної та первинних організацій ветеранів, за величезну підтримку його як кандидата в народні депутати під час виборів.

- Станом на сьогоднішній день 90% основних соціальних завдань виборців, в тому числі й тих, що стосувалися матеріальної бази шкіл, дошкільних навчальних закладів, виконано, а все, що не зроблено, буде завершено найближчим часом, - сказав Олександр Миколайович та пообіцяв взяти участь у вшануванні ветеранів війни, учасників бойових дій до Дня Перемоги, щоб жоден ветеран не залишився поза увагою.

Під час щирої розмови з депутатом ветерани вели мову про необхідність наведення порядку в питаннях ціноутворення на ліки і роботу соціальної аптеки, забезпечення медпрепаратами хворих на діабет, в тому числі і ІІ типу, про підвищення розміру плати за оренду землі сільгоспвиробниками, про виплати дітям війни та сприяння організації забезпечення ветеранів війни та праці окулярами через районну організацію ветеранів, сприяння поверненню на Валківщину обласного фестивалю хорів ветеранів «Згадаймо ті роки», який традиційно проходив у Валках в День Перемоги, а в останні роки не проводиться взагалі, та інше.

Голова комітету ветеранів праці і дітей війни Марія Олександрівна Пересада щиро дякувала Олександру Біловолу за його вірність даному слову, депутатську роботу, допомогу ветеранам та передала народному депутату звернення Пленуму до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та народного депутата щодо соціального захисту ветеранів.