Свято поезії Кобзаря в залі засідань Валківської районної ради

Другий тур районного конкурсу читців «Іду душею до Тараса», який традиційно, починаючи із 2006 року, проводиться на Валківщині в березневі дні, відбувся у Валківській  районній раді за організаційної підтримки та під патронатом голови ради Юрія Яцини.

Загальнорайонний захід зібрав у залі пленарних засідань учасників шевченківського конкурсу - учнів загальноосвітніх закладів Валківщини, керівників сільських бібліотек, вчителів української мови та літератури. Всіх присутніх щиро вітали голова районної ради Юрій Яцина, керівник районної бібліотечної системи, організатор конкурсу Н.В.Сургай, голова конкурсної комісії В.В.Ханіна та переможець минулорічного конкурсу учень 8 класу Валківського ліцею імені Олександра Масельського Даніїл Легеня.

Бути справжніми патріотами, любити свою країну, свій рідний край у вітальному слові закликав Юрій Дмитрович, любити свою країну так, як всією своєю творчістю заповідав нам Тарас Шевченко.

До участі у ІІ турі районного конкурсу читців «Іду душею до Тараса» були допущені 26 учасників у двох вікових групах. Бажаючи передати власне своє розуміння й сприйняття поета та його творчості, діти намагалися емоційно та проникливо передати свої почуття, викликані шевченківським словом. Всі учасники ІІ туру отримали Дипломи, переможці конкурсу, які посіли І-ІІІ місця в кожній з номінацій, відзначені Почесними грамотами, а абсолютні лідери районного конкурсу Яна Яроха та Наталія Клименко отримали в подарунок від голови районної ради Ю.Д.Яцини унікальний CD - диск із записами пісень про Валківщину, серед яких і Гімн Валківського району, нещодавно затверджений районною радою.

Цього року переможцями конкурсу читців «Іду душею до Тараса» стали:

У першій номінації (1-6 класи)

І місце виборола учениця 6 класу Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. І.С.Буряка Наталія Клименко з віршем «І мертвим і живим…»,

ІІ – учениця 5 класу Валківського ліцею ім. О.Масельського Поліна Байрачна з поезією «І золотої й дорогої»,

ІІІ – учениця 4 класу Новомерчицького НВК Ірина Цендра з віршем «Минають дні,минають ночі».

У другій номінації (7-11 класи)

Почесну грамоту за І місце отримала учениця 10 класу Сніжківської ЗОШ І-ІІІ ст. Яна Яроха з віршем «Якби ви знали, паничі»,

ІІ місце виборов учень 7 класу Ков’язького НВК Богдан Наріжний з поезією «Стоїть в селі Суботові»,

а ІІІ місце – учениця 9 класу Минківської ЗОШ І-ІІ ступенів Анастасія Клочко з уривком з поеми «В казематі» «Не кидай матері…»

На завершення свята шевченківської поезії Юрій Дмитрович привітав переможців та подякував всім учасникам за участь у конкурсі, відзначив високий рівень організації загальнорайонного заходу взагалі і зокрема високий рівень підготовки конкурсантів, за що висловив щиру подяку організаторам заходу та всім, хто допомагав школярам гідно підготуватися до конкурсу - вчителям, бібліотекарям, батькам.