Відбулося пленарне засідання позачергової ХLІ сесії Валківської районної ради

З метою вирішення ряду невідкладних актуальних питань фінансового та майнового характеру розпорядженням голови Валківської районної ради Яцини Ю.Д. була скликана позачергова ХLІ сесія, пленарне засідання якої відбулося 27 лютого 2015 року.

Депутатами було розглянуто півтора десятки питань порядку денного, третина з яких це питання фінансового блоку. Районною радою затверджено звіт про виконання районного бюджету за 2014 рік, розподілено вільний залишок районного бюджету, внесено зміни в кошториси бюджетних установ та зміни до районного бюджету.

Відповідно до затвердженого рішення кошти вільного залишку районного бюджету направлені на виконання заходів районної Програми забезпечення призову молоді Валківського району до лав Збройних сил України на 2012-2015 роки, на заходи з оздоровлення та відпочинку дітей та проведення тренувальних зборів і змагань не олімпійських видів спорту на виконання відповідних Програм; 40 тис. грн. направлено на фінансову підтримку районних громадських організацій інвалідів та ветеранів.

У зв’язку з надходженням іншої субвенції від сільських рад внесено зміни до районного бюджету та збільшено видаткову частину районного бюджету для забезпечення підвозу учнів та вчителів згідно програми «Шкільний автобус».

За рахунок нерозподіленого видатку районного бюджету виділені кошти в сумі 2906,662 тис.грн. на погашення заборгованості закладів освіти з оплати енергоносіїв та інших поточних видатків.

З метою фінансової підтримки діяльності комунального підприємства «Вода» Валківської районної ради для стабільного забезпечення водопостачання і водовідведення у територіальних громадах району у 2015 році, сприяння зменшенню податкового боргу підприємства та недопущення заборгованості з оплати енергоносіїв і, як наслідок, недопущення арешту рахунків комунального підприємства та відключення водозаборів від електромережі, недопущення підвищення тарифів на послуги КП «Вода» з водопостачання і водовідведення для населення сіл, селищ, міста Валки, враховуючи результати співбесід керівництва району та фахівців із сільськими, селищними, міським головами, внесено зміни та доповнення до цільової комплексної Програми удосконалення і модернізації систем водопостачання і водовідведення у населених пунктах Валківського району на 2012-2015 роки.

На виконання положень Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» депутати затвердили зміни до плану діяльності Валківської районної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2015 рік.

Врахувавши узагальнені пропозиції представників малого та середнього бізнесу міста Валки, громадських організацій, депутатів міської та районної рад, профільних постійних комісій районної ради депутатським корпусом ради схвалено текст звернення Валківської районної ради до Верховної Ради України, Української Асоціації районних та обласних рад, Асоціації малих міст України стосовно ініціативи законодавчого врегулювання розміру плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі на території малих міст алкогольними напоями і тютюновими виробами. Запровадження запропонованих змін до чинного законодавства України в частині плати за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами для малих міст України надасть реальні потенційні можливості на сучасному етапі бюджетної децентралізації збільшити надходження до доходної частини дефіцитних та дотаційних місцевих бюджетів та, саме головне, сприяти «детінізації» бізнесу, розвитку малого та середнього бізнесу у міських територіальних громадах як вагомої складової місцевих доходів і зборів, зайнятості населення, покращення якості надання послуг населенню міста та соціально-економічного розвитку району, регіону, української державності.