Афганська війна забрала життя 16 балаклійців…

13 лютого до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 26-ї річниці виводу Радянських військ з Республіки Афганістан в Балаклії відбувся мітинг.

Віддати данину шани та покласти квіти до меморіалу "Загиблим балаклійцям в Афганістані" прийшли голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Степан Масельський, депутат Харківської обласної ради Іван Столбовий, Балаклійський міський голова Олександр Літвінов, голова Балаклійської районної спілки ветеранів Афганістану Юрій Мойсєєнко, воїни-афганці, представники трудових колективів міста, громадськість.

До учасників мітингу звернувся голова Балаклійської районної спілки ветеранів Афганістану Юрій Мойсєєнко.

"Вісімдесяті стали для нас справжнім випробуванням на стійкість і міцність. Не всі, на жаль, повернулися додому живими. Тільки з нашого району смертю хоробрих загинуло 16 воїнів-інтернаціоналістів. Народна мудрість говорить: солдат помирає два рази - на війні, і другий раз, коли про нього забувають. Давайте пам’ятати їх завжди." - зазначив він.

Крім цього, за активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у військово - патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Подяками були нагороджені учасники бойових дій в Республіці Афганістан.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих у роки Афганської війни та поклали живі квіти до обеліска.

По завершенню мітингу в районному Будинку культури відбувся концерт "Лист у вічність": звучали тематичні пісні, лунали воєнно-патріотичні рядки, а учасники заходу ділилися спогадами про свої воєнні роки.