Як використовувати ресурси Європейського Союзу для розвитку сільських громад та агробізнесу

Саме таку назву мав круглий стіл, який був організований для керівників сільськогосподарських підприємств Дергачівського району.

Захід пройшов за ініціативи Польсько-Української аграрної асоціації та Регіонального центру міжнародних проектів і програм за організаційної підтримки Дергачівської районної ради та Дергачівської райдержадміністрації.

«Наш район сільськогосподарський, у нас досить багато сільгосппідприємств і тому ми з радістю відгукнулися на пропозицію наших партнерів організувати у нашому районі такий круглий стіл.

Наші підприємства виконують важливі економічні та соціальні функції для розвитку громад і району в цілому. Разом з тим, їх праця досить напружена і відповідальна. Впевнений, що сьогоднішній захід і виступи наших експертів  будуть для всіх нас корисними у нашій повсякденній діяльності» - наголосив голова районної ради Михайло Бушев.

Голова Правління Польсько-Української аграрної асоціації Діана Баринова ознайомила присутніх з можливостями ефективного партнерства українського та польського агробізнесу.

Зокрема, Д. Баринова розповіла про програму «Ефективне господарство. Досвід Польщі – в Україну», яка реалізується за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща у місті Харкові і має на меті проведення начально-ознайомлювальних візитів керівників малих та середніх аграрних підприємств до Республіки Польща.

Учасники зустрічі також поговорили  про європейські проекти та програми для розвитку сільських громад та агробізнесу.

Директор регіонального центру міжнародних проектів і програм Станіслав Ігнатьєв детально розповів про наявні на сьогоднішній день проекти і програми, які можуть бути корисними для сільськогосподарських підприємств щодо залучення міжнародних коштів та налагодження ділових контактів з представниками агробізнесу європейських країн.

Слід відзначити, захід пройшов у форматі діалогу. Кожен учасник круглого столу мав змогу поділитися свої думками і міркуваннями щодо розвитку агробізнесу, поставити експертам актуальні питання, обговорити «наболілі» проблеми і спільними зусиллями знайти шляхи їх вирішення.