Тактико-спеціальні навчання Валківської районної ланки Єдиної державної системи цивільного захисту

Голова Валківської районної ради Юрій Яцина взяв участь у проведенні тактико-спеціального навчання Валківської районної ланки Єдиної державної системи цивільного захисту, яке відбулося сьогодні під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Віталія Оноші за участі начальника Валківського райвідділу ГУ ДСНС України у Харківській області Олександра Крещука та начальника відділу цивільного захисту райдержадміністрації Анатолія Портянко.

Всі задіяні служби продемонстрували валківській громаді здатність оперативно і злагоджено діяти і взаємодіяти в надзвичайних, форс-мажорних ситуаціях, аваріях, в екстремальних умовах, що особливо актуально в спеціальних умовах підвищеної готовності всіх служб і організацій.

Участь у навчаннях взяли фахівці Валківського райвідділу служби надзвичайних ситуацій, райвідділу міліції, місцевого газового підприємства, районної лікарні, автотранспортного підприємства, РЕМу.

Учасники навчання повинні були діяти швидко, злагоджено, адже за умовами навчання сталася надзвичайна ситуація та пожежа на стратегічному об’єкті життєзабезпечення району, а саме «вибух на газорозподільному пункті під час ремонтних робіт, які виконувалися спеціалістами газової служби». Кожна із задіяних служб відпрацьовувала свої завдання, адже необхідно було не лише «локалізувати пожежу, а і не допустити її поширення на розташовані поряд житлові багатоповерхівки, рятувати постраждалих та матеріальні цінності».

Під час навчання в умовах гранично наближених до надзвичайної ситуації всі  учасники навчань - бійці 59-ДПРЧ, фахівці аварійно-відновлювальних формувань та служб цивільного захисту району продемонстрували злагодженість всіх задіяних служб у ліквідації аварійної ситуації, гасінні загоряння, евакуації постраждалих та наданні їм першої невідкладної допомоги.