Валківською районною радою затверджено районний бюджет на 2015 рік

Депутати Валківської районної ради на пленарному засіданні одноголосно підтримали проект районного бюджету на 2015 рік. Переважна більшість депутатського корпусу голосувала за бюджет не тому, що він є самодостатнім, бездефіцитним та збалансованим, а тому що кожен усвідомлював власну і колегіальну відповідальність ради у подальшій роботі над наповненням доходної частини районного, місцевих бюджетів у нових кардинально змінених умовах податкового та бюджетного законодавства та обмежених ресурсах і можливостях.

Після тривалого ґрунтовного попереднього розгляду проекту головного фінансового документа району та ретельного аналізу проекту за участі головних розпорядників коштів в профільних постійних комісіях 14 січня 2015 року та додаткового опрацювання на сьогоднішньому ранковому засіданні комісій, під час пленарного засідання чергової ХL сесії Валківської районної ради  депутатським корпусом було одноголосно підтримано відпрацьований проект та затверджено основні показники районного бюджету на 2015 рік.

Як зауважив голова районної ради Юрій Яцина, бюджет-2015 вперше розроблявся та затверджувався в умовах введення кардинально нових механізмів формування бюджету з урахуванням новацій Податкового та Бюджетного кодексів України. Депутатський корпус серйозно та відповідально підійшов до ухвалення рішення. У співпраці з райдержадміністрацією, фінансовим управлінням, головними розпорядниками коштів районного бюджету районною радою було напрацьовано узгоджений проект та затверджено оптимально збалансований районний бюджет, який вимагає від кожного учасника бюджетного процесу, головних розпорядників коштів районного бюджету розуміння своєї ролі і персональної відповідальності в цьому складному процесі.

Затверджено офіційні трансферти з державного бюджету, які  становлять 97344,6 тис. грн.  або 84,3 %, з яких:

- базова дотація  – 4181,8 тис. грн.

- освітня субвенція - 31546,2 тис. грн.

- медична субвенція - 19373,4 тис. грн.

-  субвенції з державного бюджету на пільги – 42243,2 тис. грн. (36,6%).

Обсяг  доходів загального фонду бюджету визначений у сумі 115439,6  тис. грн., спеціального фонду бюджету 1113,1 тис. грн. Загальний обсяг доходів районного бюджету на 2015 рік встановлений у сумі 116552,7 тис. грн.

Крім того, під час пленарного засідання чергової ХL сесії Валківської районної ради депутатами було встановлено вартість харчування для дітей у закладах освіти району, затверджено план роботи районної ради на 2015 рік, ухвалено дві районні цільові програми: Програму «Шкільний автобус» та Програму створення страхового фонду документації, внесено доповнення до програми зайнятості населення Валківського району, вирішено ряд питань спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста району.

За пропозицією голови ради хвилиною мовчання вшанували депутати та запрошені на пленарне засідання пам'ять мирних жителів, загиблих в результаті обстрілу автобуса під Волновахою...