Пленарне засідання позачергової ХХХІХ сесії Валківської районної ради

Відбулося пленарне засідання ХХХІХ, позачергової, сесії Валківської районної ради, під час якого депутатами було розглянуто низку невідкладних питань фінансового, майнового та правового характеру. З метою раціонального використання коштів районного бюджету, недопущення заборгованості по заробітній платі та інших нагальних потреб бюджетних установ та в зв’язку з необхідністю проведення соціальних виплат окремим категоріям громадян районною радою затверджено відповідне розпорядження голови ради та внесені зміни до кошторисів бюджетних установ. Враховуючи відповідне рішення обласної ради затверджено зміни до районного бюджету, в тому числі збільшено доходну частину районного бюджету за рахунок додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової незабезпеченості місцевих бюджетів загальною сумою 2265,2 тис. грн. Додаткові кошти направлені на виплату заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я району, міської ради та міських дошкільних навчальних закладів. Також збільшено доходну частину районного бюджету за рахунок субвенції з держбюджету на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям.

У відповідності до Законів України  «Про місцеве самоврядування в Україні» та  «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» депутатами затверджено рішення «Про планування діяльності районної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2015 рік». Станом на 15 грудня 2014 року прийняття регуляторних актів районною радою у 2015 році не планується. У разі виникнення необхідності затвердження районною радою регуляторних актів, план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2015 рік буде оприлюднений не пізніше десяти робочих днів з дня початку підготовки проекту регуляторного акту, але не пізніше дня оприлюднення цього проекту.

На клопотання  територіального центру соціального обслуговування  надано дозвіл балансоутримувачу на списання основних засобів шляхом ліквідації.

Враховуючи подання Нововодолазької ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області, рішенням ради виділено ліквідне майно, що обліковується на балансі комунального підприємства «Вода», для реалізації в рахунок погашення податкового боргу підприємства.

Ухвалено цілий ряд рішень із затвердження нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

На доопрацювання в профільних постійних комісіях направлені проекти рішень  з двох питань порядку денного, а саме «Про затвердження районної Програми створення страхового фонду документації на 2014-2019 роки» та «Про надання дозволу на здачу в оренду  частини  приміщення патологоанатомічного відділення КЗОЗ «Валківська центральна районна лікарня».

З нагоди професійного свята – Дня енергетика спільними Почесними грамотами районної ради та райдержадміністрації на початку пленарного засідання були відзначені керівники Валківського району електричних мереж та Валківського відділення АК «Харківенергозбут» Ю.Дубок та В.Котляр.

На запитання депутатів в розділі «Різне» з інформацією щодо висвітлення діяльності районної ради та про стан передплати районної газети поінформувала редактор газети Ірина Обихвіст. За інформацією редактора в цьому році у порівнянні з попередніми роками передплата на районку встановила рекорд з передплати на початок року і склала 3394 екземпляри. Нагадаємо, що на минулій сесії 21 листопада 2014 року депутатським корпусом було затверджено соціально направлене рішення, згідно якого залишено на минулорічному рівні видавничу ціну місячного передплатного комплекту районної газети «Сільські новини» на 2015 рік (7 грн. без врахування послуг підприємства зв’язку).