Мітинг, присвячений Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції

12 грудня біля пам’ятного Знаку чорнобильцям, встановленому в центрі міста Балаклії, пройшов мітинг, присвячений Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Захід відбувся за участі голови районної державної адміністрації, депутата районної ради С.І.Масельського, заступника голови районної ради В.В.Чуприна, Балаклійського міського голови О.М.Літвінова, голови районної організації "Союз Чорнобиль України" П.Г.Латухи, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, членів їхніх сімей та сімей загиблих чорнобильців, працівників трудових колективів міста, громадськості.

До присутніх звернувся голова Балаклійської районної організації "Союз Чорнобиль України" П.Г.Латуха, який від імені всіх жителів Балаклійщини висловив щирі слова вдячності учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС за подвиг, здійснений у мирний час, ціною якого стали врятовані від атомної катастрофи не тільки Україна, а й увесь світ.

На цей час у районі проживають 889 громадян, постраждалих від аварії на ЧАЕС, з них 487 ліквідаторів, 110 дітей, 67 дружин померлих, 218 потерпілих від аварії. В поточному році померли вісімнадцять наших земляків-чорнобильців. Учасники мітингу вшанували їхню пам’ять скорботною хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя пам’ятного Знаку.