Урочистий прийом голови районної ради з нагоди Дня місцевого самоврядування

З нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування у Валківській районній раді відбувся урочистий прийом голови районної ради Яцини Ю.Д. Більше 120 запрошених на урочистості гостей в фойє першого поверху районної ради  із музичним вітанням зустрічав духовий оркестр районного народного дому «Іскра».

Загальнорайонні заходи розпочалися Гімном Валківського району у виконанні автора Романа Тихомирова у супроводі жіночого хорового колективу РНД «Іскра».

Керівників, посадових осіб та ветеранів органів місцевого самоврядування Валківщини, депутатів районної ради та місцевих рад району з професійним святом щиро вітали голова районної ради Юрій Яцина, перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Оноша та почесний гість свята – заступник голови Харківської обласної ради, депутат облради, обрана по Валківському мажоритарному округу, Людмила Давидова.

Вітаючи присутній загал з професійним святом голова районної ради Ю.Д.Яцина відзначив: «День місцевого самоврядування в Україні – це свято, яке об’єднує всіх нас, згуртовує у єдиному прагненні розбудовувати українську незалежність, державність, будувати демократичну, соціальну, правову, економічно розвинену країну із міцними, самодостатніми місцевими територіальними громадами. Пріоритетним напрямом у стратегії розвитку громадянського суспільства в Україні є саме розширення прав органів місцевого самоврядування, наділення їх правом і спроможністю самостійно здійснювати господарсько-економічну діяльність та визначати головні цілі у розвитку українських місцевих громад. В Україні живуть прекрасні талановиті і працьовиті люди, ми маємо славетну історію країни, звеличену подвигами та звершеннями видатних українців, родючу землю та квітучу природу, корисні копалини та зручне географічне і економічне розташування, транспортні магістралі та неабиякий людський та природній потенціал, який не використати не можемо! Закликаю всіх бути гідними славних історичних традицій, любити свій край, особистою звитяжною працею, терпінням, активністю і небайдужістю, громадянською позицією, толерантністю примножувати велич, славу, економічний та соціальний потенціал рідного краю та всієї країни!»

З Днем місцевого самоврядування в Україні привітала всіх зібравшихся Людмила Давидова, яка також передала слова теплих привітань від голови Харківської обласної ради, голови Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, президента Української асоціації голів обласних та районних ради Сергія Чернова. За дорученням голови облради Людмила Іванівна вручила нагороди керівникам сільських, селищних ради району. Цінними подарунками, Почесною грамотою та Подякою обласної ради були відзначені Ковязький селищний голова Віктор Путінцев, Благодатненський сільський голова Андрій Ландишев та Шарівський сільський голова Олександр Колодяжний.

- Вже давно доля поєднала мене з Валківщиною, з тієї пори, коли валківчани підтримали мене, обравши депутатом Харківської обласної ради, - зауважила Людмила Давидова, мажоритарний депутат, заступник голови обласної ради, - і всі ці роки ми тісно співпрацюємо з районною радою, місцевими радами, намагаючись вирішити ті проблемні питання, з якими  йдуть до нас люди з надією на допомогу.

За поданнями місцевих рад Почесними грамотами Валківської районної ради були відзначені посадові особи та депутати місцевих рад району. Відзнаки кращі представникам органів місцевого самоврядування були вручені головою ради Яциною Ю.Д. та першим заступником голови райдержадміністрації Оношою В.П.

Голова Товариства інвалідів Валківського району В.Гордієнко за дієву підтримку громадської організації та людей з особливими потребами Валківщини вручив Подяки депутату районної ради Кирилу Ребру та помічнику депутата.

Урочистості продовжилися святковим концертом, а в ролі самодіяльних артистів виступили самі представники місцевого самоврядування, щедро обдаровані яскравим самобутнім мистецьким талантом.

А на завершення святкового прийому голови районної ради Яцини Юрія Дмитровича з нагоди відзначення професійного свята, Дня місцевого самоврядування, запрошені отримали можливість насолодитися прекрасними старовинними романсами та сучасними авторськими піснями у високопрофесійному виконанні композитора Романа Тихомирова.