Представники органів місцевого самоврядування Харківщини беруть участь у Програмі Ради Європи

За результатами конкурсу Програми Ради Європи «Посилення  інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» голову Борівської районної ради Євгена Жука та радника голови Дергачівської районної ради Олександра Міщана  було відібрано для участі у програмі навчання «Академія громадянської участі».

Перша сесія Академії громадянської участі відбулася з 14 по 16 листопада 2014 року в місті Ірпінь Київської області.

Засідання сесії відкрив керівник Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» Андрій Гук.

У ході першої сесії Академії  її учасники вивчали такі питання.

Огляд концепції «Доброго врядування» (Good governance).

Місцеві вибори та місцевий референдум.

Європейські традиції виборчих  кампаній.

Ефективне використання державних ресурсів та їх застосування в контексті місцевого і регіонального розвитку

Реформа місцевого самоврядування та децентралізація влади в Україні

Відкритість , прозорість та доступ до публічної інформації та багато інших.

Протягом трьох днів насиченого навчання з доповідями виступили радник віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Ганущак, директор Громадянської мережі Центральної та Східної Європи Чак Хьорт (США), експерт Програми Ради Європи, професор з державного управління Університету Лотарингії Віолета Москалу (Франція), Славутицький міський голова, член делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи Володимир Удовиченко, експерт Програми Ради Європи, співробітник Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран, експерт Програми Ради Європи Денис Черніков.