На шляху до енергетичної незалежності України

6 листопада в приміщення Балаклійської дитячої музичної школи відбувся круглий стіл в рамках проекту компанії "Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестментс (ІV) Б.В.".

В засіданні круглого столу взяли участь голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Масельський С.І., заступник голови районної ради Чуприн В.В., завідувач кафедрою МСТ Харківського національного університету радіоелектроніки Ткаченко В.П., спеціаліст по зв’язках з місцевою громадськістю компанії "Шелл" Гекова В.В., відповідальні працівники виконавчого апарату районної ради, керівники та секретарі місцевих рад Балаклійського району.

"Видобуток сланцевого газу - це перспектива енергетичної безпеки держави, яка може зробити Україну однією з енергетично незалежних країн світу" - зазначив Масельський С.І., відкриваючи засідання круглого столу.

В ході першої частини заходу було обговорено вплив проектів розвідки та видобутку вуглеводнів на розвиток місцевих громад Балаклійського району.

Далі у формі "запитання - відповідь" спеціаліст компанії "Шелл" Гекова В.В. надала роз’яснення учасникам круглого столу про розвідку, розробку та видобуток вуглеводнів на Юзівській ділянці, розташованій на території Донецької та Харківської областей України.

В другій частині заходу пройшов тренінг для операторів бази даних створюваної геоінформаційної системи моніторингу впливу проектів розвідки та видобутку вуглеводнів на соціально-економічний розвиток місцевих громад Харківської області.

Представникам місцевих рад були роздані логіни і паролі для входу до системи, а також наданий роздатковий матеріал та буклети з описом системи.