В Балаклії відбувся ХХVІІ традиційний легкоатлетичний пробіг

2 листопада в Балаклії відбувся ХХVІІ традиційний легкоатлетичний пробіг присвячений пам’яті маршала Радянського Союзу Георгія Костянтиновича Жукова та 70-й річниці визволення України від фашистських загарбників.

У змаганнях взяли участь 80 спортсменів з Балаклійського, Ізюмського, Лозівського районів, міст Харків та Лисичанськ Луганської області. Наймолодшим та найстаршим учасниками пробігу стали: семирічний Рафаель Котляр та 78-річний Юрій Нестеренко.

Переможці були нагороджені грамота, медалями та спортивними шапочками, а призери грамотами і солодкими подарунками.

Учасники змагань висловлюють вдячність Балаклійському районному благодійному фонду "Турбота" та колективу торгівельно-роздрібної мережі "Екіпаж".

***

На Балаклійщині є свій, особливий привід свято зберігати і вшановувати пам’ять про видатного і легендарного воєначальника – Георгія Костянтиновича Жукова.

Так, в далекому 1915-у році, Георгія Костянтиновича призвали на службу до армії, і дев’ятнадцятирічним юнаком він потрапляє до 5-го кавалерійського полку, який був розташований у Балаклії Харківської губернії. Саме з того часу, як свідчать історики, він усе своє життя пов’язав з військовою службою. Під час Великої Вітчизняної війни на всіх фронтах звучала легендарна фраза, яка стала девізом: "Там, де Жуков - там Перемога!". На його честь на стіні Балаклійського краєзнавчого музею встановлено меморіальну дошку, з якої він любується сьогоденням.

Це спортивне свято відрізняється від інших тим, що на ньому зустрічаються бігуни різних вікових категорій: від малого до великого, ті, хто щиро любить цей вид спорту як один із засобів здорового способу життя.