Успішного навчання та доброї долі!

1 вересня на Балаклійщині у тридцяти семи загальноосвітніх закладах пролунали шкільні дзвоники, які сповістили учням про початок нового навчального року. У кожній школі пройшли урочисті лінійки.

Батьки, педагоги, почесні гості сердечно привітали дітей з цим чудовим теплим, сонячним, а головне - мирним для нашого краю днем та побажали школярам успішного навчання, доброї долі та усіляких гараздів.

Святково, з піднесенням пройшла урочиста лінійка до Дня знань у Балаклійському ліцеї. Привітати зі святом учнів, педагогів завітали голова районної державної адміністрації, депутат районної ради С.І.Масельський, депутат Харківської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету Л.П.Немикіна, депутат Харківської обласної ради І.М.Столбовий, начальник відділу освіти райдержадміністрації С.А.Швід, батьки ліцеїстів. На лінійку були запрошені дев’яносто кращих учнів Балаклійщини, які цьогоріч прийшли до ліцею навчатися до дев’ятих класів. Залунав Гімн України, а почесне право підняти Державний Прапор було надано кращим учням, переможцям всеукраїнських, обласних та районних олімпіад.

Звертаючись до присутніх, Степан Іванович Масельський щиро привітав усіх зі святковим днем. "Коли я дивлюсь на наших прекрасних дітей, радіє душа. Радіє тому, що ми відзначаємо це чудове свято під світлим, а головне, мирним небом Балаклійщини. На жаль, сьогодні не відкрилися триста шкіл Донецької та Луганської областей і діти там не сядуть за парти. Але діти які вимушено переселилися, знайшли допомогу на Балаклійщині, і вони будуть отримувати знання в школах нашого району. Для цього створені всі необхідні умови. Я бажаю всім гарного настрою, мирного неба, щастя, благополуччя і здоров’я всім!". Дякуючи педагогам за професіоналізм, а батькам - за виховання дітей, зі щирими вітаннями та сердечними побажаннями до учасників свята звернулися Іван Михайлович Столбовий та Людмила Петрівна Немикіна. А потім шановні гості вручили кожному учневі ліцею на згадку про цей прекрасний день у подарунок флешки, а кожному дев’ятому класу були подаровані фотоальбоми, щоб усі яскраві миті навчання отримали свою розповідь мовою фотографій.

Зворушливою була мить, коли діти, висловлюючи свою шану та любов, подарували учителям квіти і під знайому всім мелодією закружляли в шкільному вальсі. Про любов до рідного краю, до України, сподіваючись на мирне щасливе майбуття, у своєму зверненні сказали ліцеїсти, і, як символ миру, дитячих сподівань та здійснених  мрій, у небо злетіли голуби та різнокольорові повітряні кульки. А потім шкільний дзвоник у руках кращих учнів голосно покликав усіх здобувати знання.