Відбулося пленарне засідання ХХХVІІ позачергової сесії Валківської районної ради

З метою вирішення ряду невідкладних актуальних питань фінансового та майнового характеру розпорядженням голови Валківської районної ради Яцини Ю.Д. була скликана позачергова ХХХVІІ сесія, пленарне засідання якої відбулося сьогодні, 14 серпня 2014 року. На початку сесії за ініціативи голови ради присутніми хвилиною мовчання вшанована пам’ять загиблих – учасників АТО та мирних громадян Донецької та Луганської областей.

На виконання відповідного рішення Харківської обласної ради депутатським корпусом одноголосно було підтримано рішення щодо внесення змін до районного бюджету, за рахунок субвенції з державного бюджету на капітальний та поточний ремонт вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах району направлено коштів загальною сумою 1 млн. 200 тис. 691 грн…

На підставі подань головних розпорядників коштів районного бюджету, відповідного висновку фінансового управління райдержадміністрації, за погодженням з профільною постійною комісією районної ради з питань планування та бюджету, з метою недопущення заборгованості по заробітній платі та в зв’язку з необхідністю проведення соціальних виплат ІІ етапу за серпень місяць поточного року районною радою надано дозвіл на внесення змін до кошторисів бюджетних установ.

Враховуючи клопотання райдержадміністрації та згідно висновків профільних постійних комісій депутатами підтримані рішення щодо внесення змін та доповнень до ряду цільових районних Програм, в тому числі і до Програми економічного і соціального розвитку Валківського району на 2014 рік (визначені розпорядники коштів цільової субвенції для ремонту доріг вмісті Валки та населених пунктах сільських, селищних рад району.

Вирішено ряд нагальних питань спільної власності району. На клопотання військового комісара Валківського районного військового комісаріату, згідно мобілізаційного плану, за погодження головного лікаря КЗОЗ «ВАЛКІВСЬКА ЦРЛ» для мобілізаційних потреб роти територіальної оборони Валківського району тимчасово виділено частину приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини селища Ков’яги.

В розділі «Різне» заслухана інформація начальника Валківського райвідділу міліції Степанова С.І. щодо стану охорони правопорядку в районі. Станіслав Іванович, як керівник і як батько, щиро дякував районній раді та особисто голові ради Юрію Яцині за сприяння в організації ІІ табірної зміни в ПЗОВ «Ялинка» та надання фінансової підтримки для оздоровлення дітей.

Вадим Мякотін, керівник центру підготовки мобілізованих, створеного при батальйоні «Азов» та розташованого на території району, поінформував присутніх про роботу тренувального центру та його офіційний статус.

Головою райдержадміністрації Едуардом Юрченком надана інформація стосовно роботи створеної при РДА районної робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земельних ресурсів та запобігання порушенням земельного законодавства; поінформовано депутатів про заплановані заходи із святкування Дня Незалежності та Дня Прапора, Дня визволення міста Валки від німецько-фашистських загарбників та Дня села в місцевих територіальних громадах.

априкінці пленарного засідання голова районної ради Юрій Яцина подякував всім депутатам, які взяли участь у підготовці закладів освіти до нового навчального року та у оздоровленні дітей та підлітків на базі ПЗОВ «Ялинка». Подякував депутатів за підтримку Збройних Сил України та надання допомоги мирним мешканцям Луганської, Донецької областей і переселенцям, для яких в ці дні місцеві територіальні громади Валківського району стали рідною домівкою…

Голова ради запросив депутатів до ознайомлення та обговорення законопроекту «Про місцеве самоврядування», розробленого робочою групою Мінрегіону відповідно до Плану заходів щодо реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, а також положень проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України» (щодо децентралізації влади) та надання зауважень та пропозицій. Від імені Благочинного Валківського округу отця Іоанна та від себе особисто Юрій Дмитрович запросив всіх присутніх взяти участь у святковому молебні з нагоди Храмового свята у Свято-Преображенському Храмі міста Валки, яке відбудеться 19 серпня, у вівторок, о 8.30 годині.