14 травня голова Балаклійської районної ради Масельський С.І. провів особистий прийом громадян Чепільської сільської ради

Жителі вулиці Комунарської прийшли до голови районної ради з проблемою відновлення вуличного освітлення. За словами Надії Панової, Чепільського сільського голови, в поточному році на даній вулиці було відновлене вуличне освітлення в рамках проекту Європейського Союзу та програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», але дана ситуація виникла у зв’язку з перепадом напруги в мережі в результаті чого вийшли з ладу ліхтарі.

Завідуюча сільської бібліотеки - філії звернулась з проханням надати допомогу у придбанні будівельних матеріалів для ремонту Чепільського краєзнавчого музею.

В ході прийому також порушувались питання перерахунку орендної плати за використання земельних ділянок (паїв), які перебувають в користуванні ПП «Азіз», можливості виписки лікарських рецептів фельдшером Чепільського ФАПу, придбання музичної апаратури для сільського клубу, ліквідації аварійних дерев.

Степан Іванович Масельський запевнив представників територіальної громади у тому, що всі питання будуть ретельно опрацьовані, а їх вирішення перебуватиме на особистому контролі керівництва районної ради.

* * *

14 травня голова Балаклійської районної ради С.І. Масельський провів нараду з питання реалізації міні-проектів обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє».

В нараді взяли участь голова постійної комісії Харківської обласної ради Л.П.Немикіна, депутат обласної ради І.М.Столбовий, керівники органів місцевого самоврядування Балаклійського району, працівники виконавчого апарату районної ради, представники засобів масової інформації.

Відкриваючи нараду С.І.Масельський зазначив: «Місцеві ради нашого району приймають активну участь у конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє».

У 2012 році в рамках реалізації вищезазначеного конкурсу було облаштовано дитячі ігрові майданчики в селах Пришиб і Петрівське та здійснено поточний ремонт покрівлі Шевелівської ЗОШ.

У 2013 році із 24 місцевих рад району перемогу в конкурсі одержали - 10.

Приорітетними напрямками конкурсу 2014 року є – енергоефективність та екологічність.

В цьому році від Балаклійського району було подано до Харківської обласної ради 73 міні-проекти, із яких отримало перемогу 18».

Людмила Петрівна привітала всіх керівників органів місцевого самоврядування з перемогою в конкурсі і наголосила, що 18 переможців - це результат нашої загальної роботи.

Голова постійної комісії з питань бюджету детально зупинилась на основних аспектах конкурсу і дала роз’яснення щодо подальшої роботи.

«Концентрую увагу голів місцевих рад, на необхідності розпочинати вже зараз роботу по реалізації міні-проектів» - зазначила Л.П.Немикіна.

Також обговорювались питання виділення коштів з обласного, районного, місцевих бюджетів, проплати платежів через управління Державної казначейської служби України, підготовка договорів.

У 2013 році із 24 місцевих рад району перемогу в конкурсі одержали - 10.

Приорітетними напрямками конкурсу 2014 року є - енергоефективність.