Зробимо Балаклійщинку чистою!

Щорічно на Балаклійщині проводяться екологічні акції з благоустрою населених пунктів району та міста Балаклія. Цього року вперше проведена акція з прибирання парків, скверів, пляжів та інших місць відпочинку з гаслом "Зробимо Балаклійщинку чистою!".

Організатором акції виступила Балаклійська районна рада, яка протягом квітня місяця намагалась за допомогою районних засобів масової інформація та інтернет-ресурсів залучити якомога більше небайдужих жителів до проблеми ХХІ сторіччя – забруднення навнолищного середовища.

У цьому році територія прибирання в Балаклії розширилася і розподілилася наступним чином:

Комсомольську гірку приводили до ладу Балаклійський комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія», Балаклійська ЗОШ №1 та управління соціального захисту населення Балаклійської районної державної адміністрації

Балаклійська ЗОШ №4 прибирала в’їзд до пам’ятника загиблим воїнам

Територія котловану по вул. Леніна прибрана управлінням Пенсійного фонду України в Балаклійському районі

Балаклійська ЗОШ №5 впорядковувала район підвісного мосту

Територія пляжів: дитячий – відділ освіти РДА та Балаклійський районний суд, міський – ФОП Кубишкіна, «Буковка» - Балаклійська дитяча музична школа

Вул. Н.Садова (р-н спуску трапіка пров. Серпухівський) - Балаклійська ЗОШ № 2, СЕС

Узбережжя річки (р-н стадіона БЦШК та металевого мосту) – Балаклійський ліцей

Пров. Колгоспний (погрузка, вивезення гілок) – жителі вул. Фурманова

Вул. Куйбишева (узбіччя від АЗС до мосту, вирубка порослі, сміття) – Балаклійська міська рада, Видавничий будинок «Балдрук», Районний центр зайнятості населення, Редакція газети «Вісті Балаклійщини»

Узбережжя річки від вул. Дружби до міського пляжу (прибирання сміття) – Балаклійський шиферний завод

Узбережжя річки від вул. Берегова до пляжу «Ковбанька» - Балаклійська центральна клінічна районна лікарня та Балаклійський районний центр первинної медико-санітарної допомоги.

На території міста було зібрано 150 мішків місткістю 120 л та 100 мішків місткістю 60 л - пластику, 210 мішків місткістю 120 л - паперу.

Загалом по Балаклійському району в рамках акції «Зробимо Балаклійщину чистою» зібрано:

Пластик:

Мішки 60 л - 964 шт.

Мішки 120 л – 185 шт.

Папір:

Мішки 60 л - 251 шт.

Мішки 120 л – 221 шт.

Скло:

Мішки 60 л - 537 шт.

Мішки 120 л – 25 шт.

Головне пам’ятати, що чистота і культура нашого міста та району залежить від кожного мешканця і почати треба саме зараз.