Активом місцевого самоврядування Валківщини підтримано ініціативу голови Харківської обласної ради Чернова С.І. щодо звернення про підтримку Концепції реформування місцевого самоврядування та проекту змін до Конституції України

Актив місцевого самоврядування Валківського району зібрався сьогодні в залі засідань районної ради, де за ініціативи голови Валківської районної ради Юрія Яцини відбулася нарада-семінар для міського, селищних та сільських голів і секретарів місцевих рад району за участі представників правоохоронних силових органів, виконавчого апарату районної ради, керівників районних громадських організацій ветеранів та підприємців, Центру первинної медико-санітарної допомоги, комунального підприємства «Вода» та інших. Під час заходу активом обговорено питання щодо необхідності прискорення внесення змін до Конституції України, відпрацьовані відповідні пропозиції щодо необхідних змін, схвалено та відправлено до вищих органів влади відповідне звернення активу місцевого самоврядування Валківщини.

В своєму зверненні валківчани підтримали пропозиції голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області та Правління Української асоціації районних та обласних рад щодо підтримки Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, схваленої Урядом, а також проекту змін до Конституції України, що передбачають децентралізацію влади, закріплення відповідних повноважень за адміністративно-територіальними одиницями та органами місцевого самоврядування. В рамках законотворчих ініціатив керівники місцевих рад наполягали на необхідності закріплення положення про позапартійний статус голів місцевих рад всіх рівнів.

Паралельно розглянуто низку питань стосовно забезпечення діяльності місцевих рад, взаємодії з правоохоронними органами, сучасних вимог до діловодства в органах місцевого самоврядування, окремі питання деклараційної кампанії, порядку зберігання декларацій та порядку їх надання за вимогою контролюючим органам згідно діючого законодавства, співпраці місцевої влади з Центром первинної медико-санітарної допомоги району, інші питання. Представниками правоохоронних органів надана інформація про суспільно-політичну ситуацію в районі, яка наразі є стабільною і контрольованою.