Керівники району зустрілися з представниками ОБСЄ

9 квітня голова Дергачівської районної ради Михайло Бушев та голова Дергачівської районної державної адміністрації Андрій Руденко зустрілися з представниками Бюро з демократичних інститутів та прав людини Організації Безпеки та Співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Представники Організації перебувають в Україні і, зокрема, у Харківській області з Місією зі спостереження за достроковими Президентськими виборами 2014 року.

На зустріч з керівниками Дергачівського району завітали довгострокові спостерігачі Місії ОБСЄ Зорен Зондерструп (Данія) та Лудівін Естьєнн (Франція).

Учасники робочої зустрічі обговорили стан підготовки до організації та проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року.

Разом з тим, мова йшла про особливості реформування системи місцевого самоврядування, яке на сьогоднішній день ініціюється Урядом України і знаходиться на стадії реалізації.

У світлі цього, голова районної ради М.Бушев розповів представникам ОБСЄ про форми та особливості роботи районної ради та взаємодію з органами місцевого самоврядування базового рівня (сільські,, селищні, міська ради).

У Харківській області розпочала роботу Місія ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента України. Місія запрошена Урядом України, її основним завданням є належне спостереження за процесом підготовки і проведення Президентських виборів 25 травня 2014 року з боку міжнародного співтовариства. Крім того, у центрі уваги даних структур – питання передвиборної кампанії, особливості соціально-політичної ситуації в регіоні, дотримання прав людини, питання національних меншин та інші.