Перші особи району обговорили з керівники органів місцевого самоврядування низку важливих питань

1 квітня на базі Черкасько-Лозівської сільської ради голова Дергачівської районної ради Михайло Бушев та голова Дергачівської районної державної адміністрації Андрій Руденко провели семінар-нараду з керівниками органів місцевого самоврядування району.

Участь у нараді взяли також перший заступник голови райдержадміністрації І.Гаплєвська, заступники голови райдержадміністрації Т.Малиніна та К.Каратаєва, керівники районних служб та силових структур, представники засобів масової інформації.

Головною темою зустрічі було питання щодо стану проведення в районі робіт з благоустрою населених пунктів та територій, прилеглих до підприємств, установ, організацій району.

Зокрема, позитивним був відзначений досвід Дергачівського моторобудівного заводу щодо питань з благоустрою території.

У ході семінару-наради було озвучене питання щодо відповідальності за порушення санітарного стану на території місцевих рад. Представник Дергачівського РВ ГУМВСУ в Харківській області проінформував присутніх про роботу щодо порушників у сфері благоустрою за період з 25 березня по 1 квітня поточного року.

Також учасники наради детально поговорили про стан підготовки сільських, селищних, міської рад до проведення в районі Всеукраїнської соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою» та про роботу органів місцевого самоврядування з питань охорони об’єктів культурної спадщини.

Крім цього, під час наради було заслухано інформацію начальника фінансового управління районної державної адміністрації Валентини Юрченко щодо виконання місцевих бюджетів у 2014 році та заходів щодо економії бюджетних коштів, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 01 березня 2014 року № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету».